Einde voor pak clubs na kalenderhervorming?: "Dood voor amateurvoetbal"

Einde voor pak clubs na kalenderhervorming?:
Woensdag 08 juli 2020 - 12:00   I   door Redactie

Volgend seizoen zijn er heel wat nieuwe starturen in de Jupiler Pro League. Alle wedstrijden beginnen op een ander moment en dat komt bijzonder hard aan bij de amateurclubs.

Advocaat en woordvoerder van de amateurclubs Steven Van Geeteruyen reageerde bijzonder teleurgesteld bij Sporza: "Dat het zo erg zou zijn, hadden we niet verwacht", opende hij zijn betoog. "We hadden wel iets zien aankomen. Maar dat de Pro League met ons geen overleg zou plegen, hadden we niet verwacht."

De nieuwe aftrapuren betekenen hoogstwaarschijnlijk een ferme terugval in het aantal supporters bij de amateurclubs. "Dit is echt de dood van het amateurvoetbal.  Ik kan me inbeelden dat die supporters, zeker in de winterperiode, liever naar tv-beelden kijken van hun favoriete profclub dan dat ze naar ons komen kijken."

"Gebrek aan respect"

De amateurclubs zijn niet van plan om zich hier zomaar bij neer te leggen. "De Pro League toont een totaal gebrek aan respect. Dat zal ons in elk geval verenigen. De amateurploegen worden voortdurend uitgelachen, wij zijn onbelangrijk in het voetbal. Naar onze mening wordt nooit gevraagd, terwijl wij sociaal veel relevanter zijn dan de heren uit de Pro League."

Poll: Heeft hij gelijk?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  KV Mechelen  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  Standard  I  Zulte Waregem  I  KV Kortrijk

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024