FC Barcelona houdt titelambities levend na bijzonder flauwe stadsderby (VIDEO)

Woensdag 08 juli 2020 - 23:55   I   door Redactie

FC Barcelona heeft de stadsderby tegen Espanyol Barcelona met 1-0 gewonnen. Een bijzonder flauwe partij werd beslist door een doelpunt van Luis Suarez. Beide clubs pakten ook vroeg in de tweede helft een rode kaart.

Quique Setién koos na de glansprestatie tegen Villarreal opnieuw voor Messi, Griezmann en Suarez voorin. Rakitic kreeg op het middenveld de voorkeur op Vidal. De eerste helft was in elk geval bijzonder slaapverwekkend. Barcelona had de bal, maar deed er niets mee. Espanyol prikte 1 keer goed tegen, maar ter Stegen stond pal.

In de tweede helft hoopte Setién om met de 17-jarige Fati meer snelheid in de ploeg te brengen. Dat plannetje viel helemaal in het water, na 4 minuten kreeg Fati een rode kaart. Espanyol hoopte daarvan te profiteren, maar deed zichzelf de das om. Pol Lozano kreeg 2 minuten later ook rood na een onbesuisde tackle. De scheidsrechter had voor beide beslissingen de VAR nodig.

Suarez doet het

Een voorts compleet onzichtbare Luis Suarez besliste even later de match. Een schot van Messi werd afgeblokt en de vrijstaande Suarez tikte simpel binnen. Het tempo zakte nadien opnieuw en Espanyol was niet bij machte om nog te reageren. Messi kwam met een volley nog dicht bij een doelpunt, maar Lopez pakte nog uit met een hele knappe save. De Blaugrana keert in het klassement terug tot op 1 punt van Real Madrid, maar de Koninklijke speelt wel nog vrijdag tegen Deportivo Alaves. Espanyol is na deze nederlaag zeker van degradatie naar de tweede klasse.

Poll: Kan FC Barcelona nog kampioen worden?