Clement na Rode Duivels-selectie van De Ketelaere: “Het is onbegrijpelijk”

Clement na Rode Duivels-selectie van De Ketelaere: “Het is onbegrijpelijk”
Vrijdag 06 november 2020 - 22:00   I   door Redactie

Charles De Ketelaere is voor het eerst opgeroepen voor de Rode Duivels. Bondscoach Roberto Martinez wil eens met zijn ogen zien wat De Ketelaere juist in zijn mars heeft. Club Brugge-trainer Philippe Clement is daar niet bepaald blij mee.

“De tijden zijn duidelijk veranderd: nu worden er ook nog vriendschappelijke interlands aan de kalender toegevoegd naast de Nations League. Dan is het logisch dat er een grotere groep wordt geselecteerd. Voor Charles is het mooi dat hij op die manier kan proeven van dat niveau”, tekent Het Nieuwsblad op uit de mond van Clement.

Corona

Toch heeft Clement ook zijn bedenkingen bij de selectie van De Ketelaere, die op enkele dagen tijd in drie bubbels terechtkomt: die van Club Brugge, de Rode Duivels en de beloften. "Als coach in deze coronatijden zou ik liever hebben dat er geen jongens worden opgeroepen. De voorbije twee keer kregen we internationals terug met corona. Maar goed. We moeten er mee leren leven", zegt Clement bij HLN

Dat er zoveel interlands zijn, vindt Clement ook maar niets. “Voor de clubs is dat eigenlijk onbegrijpelijk. De kalender raakt zo nog meer overvol, en de matchen volgen elkaar nog sneller op. Tijdens de vorige interlandperiode hoorde je verschillende Rode Duivels al protesteren", voegt de Club-coach er in Het Nieuwsblad nog aan toe.

Poll: Begrijp jij de zorgen van Clement?

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024