Vanhaezebrouck is het beu en haalt uit: "Dit is te gek voor woorden"

Vanhaezebrouck is het beu en haalt uit:
Dinsdag 10 november 2020 - 10:00   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck is sinds vorig seizoen actief als analist. De gewezen trainer van onder meer AA Gent en Anderlecht heeft een uitgesproken mening en spaart zijn kritiek niet. Ook nu niet als het over de interlandperiode gaat.

Het is opvallend hoeveel topclubs er in Europa met problemen kampen en niet bovenaan staan in hun competitie. Iets wat ook Vanhaezebrouck is opgevallen. "Veel trainers en spelers van de topclubs wijzen naar corona als hoofdreden, met daaraan gekoppeld de te korte voorbereiding, het gebrek aan rust en mentale problemen", aldus Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad.

"Het moet gezegd: corona heeft inderdaad een negatieve invloed gehad, vooral voor die topclubs. Er zijn nu sowieso al meer blessures dan vroeger, en zij moeten dan ook nog eens veel spelers afstaan voor interlands. ­Oefeninterlands nota bene, waarvan je jezelf afvraagt of de UEFA die niet beter on hold zet."

"Dit komt ongelegen"

Vanhaezebrouck vindt het belachelijk dat er ook in deze tijden nog oefenwedstrijden worden gespeeld door de nationale ploegen. "Het is te gek voor woorden dat België nu eerst nog vriendschappelijk tegen Zwitserland moet spelen. En ik schreef het eerder al: zelfs die Nations League-duels zijn in mijn ogen oefenduels en komen op dit moment ongelegen", besluit de analist.

Poll: Heeft Vanhaezebrouck gelijk?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Anderlecht  I  AA Gent

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024