KV Mechelen-Club Brugge van vanavond afgelast? "Dit is schandalig"

KV Mechelen-Club Brugge van vanavond afgelast?
Donderdag 17 december 2020 - 14:30   I   door Redactie

Vanavond staat Achter de Kazerne het competitieduel tussen KV Mechelen en Club Brugge op het programma. Enkele uren voor aanvang van de wedstrijd vragen steeds meer mensen zich af of het wel verstandig is om Mechelen en Club Brugge in actie te laten komen.

Zowat de volledige technische staf van KV Mechelen testte positief op Covid-19 en zit in quarantaine. En donderdagnamiddag raakte bekend dat ook hoofdcoach Wouter Vrancken verstek moet geven voor het duel tegen Club Brugge. Ook hij testte positief.

Flink wat voetbalfans vinden dat het duel van vanavond moet worden afgelast. Het feit dat KV Mechelen zonder zijn hoofdcoach aan een duel moet beginnen, schiet bij hen in een verkeerd keelgat.

"Hoe krijgen jullie dit uitgelegd?"

"Dit is schandalig", windt iemand er geen doekjes om. Een andere Twitteraar richt zich tot de Pro League: "Hoe krijgen jullie aan het gewone voetvolk, dat de feestdagen zonder vrienden en familie moet doorbrengen, uitgelegd dat er ondanks een uitbraak bij KV Mechelen toch gevoetbald wordt?"

Voorlopig wijst niets er echter op dat de Pro League het duel van vanavond gaat uitstellen. En zal Mechelen het dus zonder zijn T1 moeten doen.

Mechelen vangt bot bij Pro League

KV Mechelen informeerde ondertussen bij de Pro League naar de mogelijkheid om het duel van vanavond uit te stellen, maar dat is geen optie. “We hebben gevraagd om de wedstrijden tegen Club en OHL uit te stellen”, zegt sportief directeur Tom Caluwé bij HLN.

“Dat kan echter niet gezien het protocol van de Pro League het alleen heeft over 7 besmette spelers. Terwijl bijna iedereen in quarantaine is naast het veld , moeten we op het veld wel spelen. Dat is heel jammer", besluit Caluwé.

 

Poll: Vind jij dat het duel van vanavond moet worden uitgesteld?

TAGS  I  KV Mechelen  I  Club Brugge

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024