Pro League grijpt ongezien in: "Dit is pure competitievervalsing"

Pro League grijpt ongezien in:
Dinsdag 22 december 2020 - 07:30   I   door Redactie

Covid-19 heeft het voetbal in de Jupiler Pro League de voorbije maanden al serieus in de war gestuurd. Het ziet er nu naar uit dat daar niet meteen verandering in zal komen. Integendeel.

Zo is de Pro League van plan om ongezien in te grijpen. Vanaf april zou de Pro League geen enkele wedstrijd meer laten uitstellen. Teams met coronagevallen zouden hoe dan ook in actie moeten komen. Desnoods moeten de getroffen ploegen met jongeren aantreden. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

"Er ligt een plan op tafel waarbij er vanaf april géén wedstrijden meer zullen uitgesteld worden omwille van coronabesmettingen. Elke match zou doorgaan, desnoods met beloftenploegen. En anders volgt een forfaitnederlaag", schrijft de krant.

Competitievervalsing

Volgens velen staat het plan van de Pro League echter gelijk aan pure competitievervalsing. "Een club die meespeelt voor play-off 1, maar plots met een halve beloftenploeg moet voetballen, ziet zijn kansen gehypothekeerd. Aan de andere kant van het klassement dreigen ploegen te degraderen terwijl ze zich niet op volle kracht kunnen verdedigen", merkt HLN op.

Poll: Vind jij dit een goed plan van de Pro League?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024