Louwagie (AA Gent) kan er met zijn verstand niet bij: "Preud'homme onderuithalen"

Louwagie (AA Gent) kan er met zijn verstand niet bij:
Vrijdag 01 januari 2021 - 22:00   I   door Redactie

Michel Louwagie is op 1 januari 65 jaar geworden. De manager van AA Gent ziet zijn pensioen naderen en blikt al eens terug op zijn carrière. Niet altijd met evenveel plezier evenwel.

In Het Laatste Nieuws reageert Louwagie, ook voorzitter van de zwembond, op het etiket ‘badmeester die niets van voetbal kent' dat Johan Boskamp destijds op hem kleefde. “Dat heeft me toen serieus geraakt", vertelt hij. "Ik ken de keren dat een aantal fans hun ongenoegen hebben geroepen uit het hoofd: ook dit jaar nog, al was het dit keer niet zo luid.”

“Maar sinds deze week kan ik het plaatsen – sinds ik het spandoek gezien heb van de supporters van Standard die Michel Preud'homme weg willen. Hun eigen clubicoon. Een mens van zó een niveau. Met dát palmares. Kampioen geworden. Zo grof, zeg. Ik had nooit gedacht dat één supporter van Standard ooit aan Preud'homme zou raken."

Uit het voetbal

"Ik heb bij mezelf gedacht: ‘Louwagie, dan is wat jou is overkomen twee keer niks', besluit hij in Het Laatste Nieuws. "Het doet mij iets – op die manier Preud'homme onderuithalen. Dat is het bewijs dat we in de maatschappij op een punt zijn beland dat werkelijk iédereen te pas en te onpas anderen mag afbreken. Over een paar jaar stap ik uit het voetbal.”

Poll: Heeft Louwagie gelijk als hij zegt dat het niet kan dat Preud'homme zo wordt aangepakt?

TAGS  I  AA Gent  I  Standard

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024