Vandenbempt zet RSCA op zijn plek: “Dat is het grote verschil met Club Brugge”

Vandenbempt zet RSCA op zijn plek: “Dat is het grote verschil met Club Brugge”
Vrijdag 29 januari 2021 - 09:00   I   door Redactie

Het was ooit anders, maar tegenwoordig moet RSC Anderlecht op vele vlakken zijn meerdere erkennen in Club Brugge. De regerende landskampioen raast door de Jupiler Pro League en dat ziet ook commentator Peter Vandenbempt.

Bij Sporza zet Vandenbempt het wisselvallige Anderlecht op zijn plek. Hij ziet ook een gigantisch verschil met Club Brugge. "Het grootste defensieve probleem van Anderlecht ligt bij hun offensieve probleem", steekt Vandenbempt van wal.

"Omdat ze zo weinig doelpunten maken, hebben ze geen buffer om defensieve foutjes op te vangen. Voetbal is een spel van fouten maken", gaat Vandenbempt verder.

"Er maakt altijd wel iemand een defensieve fout"

"Er maakt altijd wel iemand een defensieve fout bij Anderlecht. Op dat vlak doen ze dit seizoen wat denken aan AA Gent. Het grote verschil met Club Brugge is dat daar foutjes - die zeker ook worden gemaakt - worden opgelost door Simon Mignolet en niet telkens worden afgestraft."

"De afwezigheid van doelman Hendrik Van Crombrugge mag daarom niet worden onderschat. Ik vind hem een betere doelman dan Wellenreuther, ook al is die niet slecht. Maar Van Crombrugge heeft vooral meer uitstraling en zorgt voor meer coaching voor zijn verdedigers", besluit Vandenbempt.

Poll: Denk jij dat Anderlecht hoger in de stand zou staan met Mignolet in doel?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024