KV Mechelen droogt Standard af en zet koers richting Europees voetbal

Zondag 16 mei 2021 - 17:54   I   door Redactie

KV Mechelen blijft leider in de Europe play-offs. Malinwa boekte zondagnamiddag een meer dan verdiende overwinning tegen een tegenvallend Standard. Het werd 3-1, met onder meer twee doelpunten van uitblinker Rob Schoofs.

Iets meer dan tien minuten hield Standard gelijke tred met KV Mechelen. En dan zette Schoofs zijn ploeg op voorsprong. Na weinig doortastend verdedigen bij Standard kon de kapitein van Mechelen profiteren. Schoofs legde het leer voorbij de uitgekomen Bodart weg en zo stond het 1-0.

Bij de fase van het doelpunt liep Bodart overigens een hoofdblessure op. Hij kon nog even verder, maar moest niet veel later toch vervangen worden door de 41-jarige Jean-François Gillet.

Op zijn oude dag onderscheidde Gillet zich nog een paar keer - hij deed het lang niet onaardig. Op het uur moest de keeper zich toch gewonnen geven. Shved maakte er 2-0 van en iets meer dan tien minuten later zorgde Schoofs voor de 3-0.

Knotsgek slot

Het kalf was verdronken voor Standard, maar in een knotsgekke slotfase kwamen De Rouches zowaar nog opzetten. Muleka kopte de eerredder tegen de touwen, Thoelen hield Carcela van de 3-2 en niet veel later raakte Gavory nog de lat. Het bleef echter 3-1 en zot zet KV Mechelen een nieuwe stap richting Europees voetbal.