Stomverbaasde Marc Degryse over Philippe Clement: "Onbegrijpelijk"

Stomverbaasde Marc Degryse over Philippe Clement:
Maandag 17 mei 2021 - 10:30   I   door Redactie

Marc Degryse verslikte zich zondagavond ongetwijfeld in zijn aperitief, toen hij de opstelling van Club Brugge te zien kreeg. Philippe Clement besliste voor de tweede keer op rij om Hans Vanaken naast de ploeg te zetten. Degryse kan Clement niet meer volgen.

"Ik moet bekennen dat ik de keuze van Clement om Hans Vanaken weer op de bank te zetten, eigenlijk onbegrijpelijk vond", vertelt Degryse in Het Laatste Nieuws. "Toen hij dat donderdag deed, dacht ik: 'Oké, hij wil hem sparen of fris houden voor de belangrijke match van zondag', maar twee keer na mekaar?"

"Dat krijg je niet uitgelegd"

"Dat krijg je volgens mij ook niet aan Vanaken uitgelegd", benadrukt Degryse. "En je zág in de eerste helft dat het middenveld Vanaken ontbeerde: Balanta, Rits en Vormer zijn niet de jongens met de creatieve kwaliteiten van Vanaken die met zijn goals en assists tot sleutelspeler is uitgegroeid."

"Het draaide niet bij Club. Te veel slordigheden, te veel foute passes. Club kon de eerste helft Antwerp niet uit verband spelen. Eén kansje voor Dost en Rits en dat was het. Eigenlijk lag hun match in het verlengde van de week: geen goed Club, geen goed Antwerp, weinig kansen en geen spektakel."

(Lees verder onder de afbeelding)

"Mét Vanaken loopt het meer georkestreerd"

Toen Vanaken na rust in de ploeg kwam, ging het draaien. "De ingreep van Clement om Vanaken in te brengen was logisch - al had ik zelf eerder Balanta, die al met geel stond, gewisseld. Maar het pakte goed uit."

"Er kwam meer lijn in het spel, meer balvastheid, betere inspeelpasses en simpele als het moest. Hij vond openingen. Mét Vanaken loopt het meer georkestreerd", besluit Degryse.

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024