De Bilde onthult: “Dit is de reden waarom Fellaini niet in EK-selectie zit”

De Bilde onthult: “Dit is de reden waarom Fellaini niet in EK-selectie zit”
Maandag 17 mei 2021 - 17:00   I   door Redactie

Sommige waarnemers hadden hem in de EK-selectie van de Rode Duivels verwacht en Roberto Martínez overwoog op een gegeven moment om hem op te roepen. Maar Marouane Fellaini (33) maakt uiteindelijk géén comeback bij de nationale ploeg.

 

"Hij is hier drie jaar niet geweest", verduidelijkte Martínez in een reactie aan Sporza de afwezigheid van Fellaini. "Drie jaar. Dat is te lang. We vergeten nooit wat hij gedaan heeft voor de ploeg, maar we moeten kansen geven aan de andere spelers."

Al is dat blijkbaar toch niet hoe het echt is gelopen. Zo weet analist Gilles De Bilde, die een goed contact heeft met Fellaini, dat de speler van Shandong Taishan zelf paste voor een terugkeer.“Fellaini? Dat zou een verrassing geweest zijn. Dat ging niet gebeuren", reageert De Bilde bij VTM Nieuws.

"Het was genoeg geweest voor hem"

"Je kan niet zomaar iemand oproepen die drie jaar geleden zijn afscheid heeft aangekondigd. Marouane heeft die keuze toen ook in eer en geweten gemaakt. Het was genoeg geweest voor hem."

"De combinatie van in China spelen en naar Europa afreizen voor de nationale ploeg was te zwaar. De kans was dan ook erg miniem dat Fellaini nog zou terugkeren bij de Rode Duivels", besluit De Bilde.

Poll: Vind jij het jammer dat Fellaini er niet bij zal zijn op het EK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Standard

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024