Enorm medelijden voor Kevin De Bruyne: "Erg om hem zo te zien afzien"

Enorm medelijden voor Kevin De Bruyne:
Woensdag 19 mei 2021 - 20:00   I   door Redactie

Het is aftellen voor Kevin De Bruyne. Naar 29 mei, de dag van de Champions League-finale, en naar 12 juni, de eerste EK-match met de Rode Duivels. Als een blessure tenminste geen roet in het eten gooit.

Maar dat is buiten het karakter van De Bruyne gerekend. Want ondanks dat hij nu al twee matchen op rij aan de kant moet blijven zijn ze er bij Manchester City van overtuigd dat de Rode Duivel er straks gewoon zal staan. 

En dat is ook de mening van zijn vader. Herwig De Bruyne weet immers als geen ander hoe zijn zoon gehard werd tijdens het uitbouwen van zijn voetbalcarrière. Zeker toen hij op zijn veertiende van AA Gent naar het verre KRC Genk trok.

"Voor hem is het ook niet makkelijk geweest, zeker niet in dat eerste jaar op internaat", aldus vader De Bruyne in Humo. "Zijn regime was anders dan dat van de andere jongens daar: toen hij om half tien terugkwam van de training, zat iedereen al op zijn kamer."

Frietkot

"En hij moest nog eten. Soms vergaten ze dat: dan kreeg hij geld om naar een nabijgelegen frietkot te gaan. Dat was een héél eenzaam jaar voor Kevin. Wij hebben geregeld gezegd dat hij het niet móést doen."

Want als ouders deed het pijn om hun zoon zo te zien. "Wij vonden het erg om hem zo te zien afzien. Maar hij had het ervoor over: dat was wat hij nu eenmaal moest doen voor zijn droom. Je moet het hem nageven: daar plukt hij nu de vruchten van. Hij is taaier dan de rest."

TAGS  I  Manchester City  I  Rode Duivels  I  KRC Genk  I  AA Gent

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024