KV Mechelen bezorgt KV Oostende opnieuw zware opdoffer na spectaculaire match

Woensdag 19 mei 2021 - 20:24   I   door Redactie

Zo goed als KV Oostende aan play-off 1 was begonnen, zo slecht is het vervolg. Een 6-2 tegen Standard werd gevolgd door drie nederlagen en ook de laatste kans tegen KV Mechelen werd woensdag niet gegrepen.

Want bij winst tegen Malinwa kon de kustploeg mits een misstap van AA Gent op de laatste speeldag alsnog de eerste plaats en het bijhorende Europese ticket veroveren. Net als op speeldag één schoot KV Oostende ook geweldig uit de startblokken.

De vertrekkende Fashion Sakala bewees nog eens zijn waarde door twee keer te scoren en zijn ploeg met een 2-0-voorsprong naar de kleedkamer te laten gaan. Behalve een knal van Shved op de paal vlak voor rust kon KV Mechelen daar bitter weinig tegenover stellen.

Maar het was een andere ploeg die aan de tweede helft begon, want Druijf scoorde meteen de aansluitingstreffer. En op het uur zorgde Bateau zelfs voor de gelijkmaker. Al kwam KV Mechelen goed weg toen Theate op de paal besloot en de thuisploeg nog meer uitstekende kansen kreeg.

Vranckx rood

Aster Vranckx kreeg tien minuten voor tijd nog rood, waardoor hij komende zaterdag geschorst is en het voor hem een afscheid in mineur wordt. Hij trekt immers naar Wolfsburg.

Uiteindelijk bleef het 2-2. Een serieuze opdoffer voor KV Oostende dat net als in de heenmatch tegen Malinwa (5-3) een 0-2 voorsprong uit handen gaf en uitgeschakeld is. Maar de grote winnaar was AA Gent, zelfs nog voor de Buffalo's later op de avond tegen Standard speelden.

Poll: Zal KV Mechelen het laatste Europese ticket pakken?