Nederlanders maken Club Brugge en JPL belachelijk: "Echt dramatisch"

Nederlanders maken Club Brugge en JPL belachelijk:
Zaterdag 22 mei 2021 - 12:00   I   door Redactie

Club Brugge werd voor de derde keer in vier jaar tijd kampioen van België. Een prestatie om trots op te zijn. Toch moest voorzitter Bart Verhaeghe donderdagavond al meteen benadrukken hoe graag hij af wil van het play-offsysteem in ons land.

Verhaeghe hield bij rechtenhouder Eleven Sports een vurig betoog tégen de play-offs. De uitspraken keren nu echter als een boomerang terug in het gezicht van de Club Brugge-voorzitter.

In Het Nieuwsblad benadrukt columnist Nico Dijkshoorn dat niemand in Nederland wakker ligt van de Jupiler Pro League. Er wordt zelfs met een serieuze dosis afgunst naar onze vaderlandse competitie gekeken.

"In het voetbalprogramma Rondo probeerde Youri Mulder aan de ­andere analisten uit te leggen dat er in België best wordt gevoetbald. Hij liet een paar fragmenten zien van Club Brugge. Geen interesse aan tafel", vertelt Dijkshoorn. "Ik zou u en Bart Verhaeghe graag een ander verhaal vertellen."

"Er werd expliciet gezegd dat het niveau dramatisch is"

"Dat we met z'n allen in blauw-zwarte kleding de straat op zijn gegaan, dat we hebben gedanst in fonteinen en dat we nu over een week allemaal de Belgische corona hebben, maar de waarheid is dat Nederlanders de Belgische competitie hetzelfde beleven als de voetbalcompetitie in Zuid-Mongolië."

"We hebben geen idee wat u 300 kilometer onder ons allemaal uitspookt. We willen het blijkbaar ook niet weten. Youri Mulder deed een dappere poging, maar je merkte het aan alles: niemand aan tafel had zin om over uw competitie te praten. Er werd zelfs expliciet gezegd dat het niveau dramatisch is", besluit Dijkshoorn.

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024