VRT neemt érg verrassende beslissing over Frank Raes

VRT neemt érg verrassende beslissing over Frank Raes
Dinsdag 25 mei 2021 - 17:00   I   door Redactie

De VRT heeft maandag zijn plannen voor de aankomende sportzomer ontvouwd. Sporza zet vanaf vrijdag 11 juni vol in op het EK en zal alle wedstrijden van het eindtoernooi uitzenden en omkaderen.

Alle wedstrijden van de Rode Duivels zijn te bekijken op Eén, net als alle wedstrijden om 15.00 en 21.00 uur. De matchen van 18.00 uur worden live uitgezonden op Canvas. De wedstrijden van de Rode Duivels vormen daarop een uitzondering, want die zullen ongeacht het uitzenduur, te zien zijn op Eén.

In Villa Sporza, onder de VRT-toren, zal het epicentrum van het EK zich bevinden. Supporters zullen er coronaproof de matchen van het EK kunnen volgen. Er zal een sneltest worden afgenomen bij alle aanwezigen en het decor zal helemaal aangepast zijn aan de geldende voorschriften.

Vannieuwkerke en analistenleger

Tot aan het begin van de Tour de France is Maarten Vangramberen de gastheer bij de namiddag- en vooravondwedstrijden. Karl Vannieuwkerke neemt de avondwedstrijden voor zijn rekening en vervangt Vangramberen vanaf de start van de Tour.

Er wordt ook een uitgebreid analistenleger opgetrommeld. Onder meer Jan Boskamp, Imke Courtois, Mo Messoudi, Heleen Jaques, Tomasz Radzinski, Gert Verheyen, Arnar Vidarsson en Franky Van der Elst zullen present tekenen.

Géén Frank Raes

Opmerkelijk: Frank Raes zal géén commentaar geven bij de wedstrijden op het EK. Dat is verrassend, want de 67-jarige Raes is al sinds jaar en dag één van de vaste commentators bij eindtoernooien. Aster Nzeyimana, Eddy Demarez, Filip Joos, Peter Vandenbempt, Stef Wijnants en Geert Heremans zijn straks de commentatoren van dienst.

Dat Raes geen commentaar geeft bij de EK-wedstrijden, heeft mogelijk te maken met het feit dat hij later deze zomer wordt ingeschakeld voor de Olympische Spelen. Tussen 23 juli en 8 augustus zal Frank Raes in een ontbijtprogramma elke ochtend gasten ontvangen.

Poll: Vind jij het spijtig dat Frank Raes geen commentaar zal geven bij de EK-wedstrijden?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  Rode Duivels

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024