Grote voorzichtigheid rond De Bruyne: "Verstoorde oogbewegingen"

Grote voorzichtigheid rond De Bruyne:
Maandag 31 mei 2021 - 07:30   I   door Redactie

Wees er al maar zeker van. Vanaf nu tot de eerste EK-match van de Rode Duivels op 12 juni zal Kevin De Bruyne hét gespreksonderwerp blijven. Fit raken voor het EK zal hij wellicht wel doen, maar de vraag is in welke toestand.

Het Laatste Nieuws vatte samen hoe de situatie rond De Bruyne - die zaterdagavond in de Champions League-finale een neus- en oogkasbreuk opliep - nu juist zit. "Als de schade beperkt is, dan belet niets De Bruyne om op het EK voluit te gaan - bij voorkeur met masker."

"Maar wát als nu uit de scans zou blijken dat er meer aan de hand is, dat er ook breuken zijn in de oogkasbodem of -dak, of dat het bot verplaatst is? In dat geval is een operatie onvermijdelijk en duurt het herstel ook langer", aldus nog de krant.

"Dan moet nagegaan worden of de oogspieren niet geraakt zijn, wat tot verstoorde oogbewegingen kan leiden", laat Het Laatste Nieuws Isabel Bleyen vertellen. Zij is chirurg aan de oogkliniek in Deurne.

Operatie?

"Als één oog niet goed beweegt, dan ga je dubbel zien en is je zicht aangetast. Dan is het belangrijk dat de breuk operatief wordt hersteld." De krant besluit: "Maar zelfs dan, zo valt te horen, valt niet uit te sluiten dat 'KDB' op twee weken speelklaar kan raken."

Poll: Denk jij dat De Bruyne volledig speelklaar zal zijn voor de eerste match op 12 juni?

TAGS  I  Manchester City  I  Chelsea  I  Rode Duivels

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024