Het gedumpte elftal: de sterke Belgische B-ploeg die niét naar het EK mag

Het gedumpte elftal: de sterke Belgische B-ploeg die niét naar het EK mag
Vrijdag 04 juni 2021 - 12:30   I   door Redactie

Roberto Martínez maakte midden mei reeds zijn definitieve EK-selectie bekend. Zonder blessures sleutelt de bondscoach niet meer aan zijn 26-koppige kern. En dat zullen enkele spelers toch best wel jammer vinden.

De keuzes die Martínez heeft gemaakt zijn begrijpelijk en verdedigbaar. Ook al vielen veel spelers uit de brede Rode Duivels-kern finaal uit de boot. Geen Adnan Januzaj, geen Charles De Ketelaere en geen Yari Verschaeren. Geen call-up voor Ritchie De Laet en ook geen terugkeer van Marouane Fellaini, terwijl Koen Casteels dan weer geblesseerd moest afhaken.

Nainggolan

Om nog maar te zwijgen over Radja Nainggolan. Il Ninja is ook op zijn 33ste nog steeds een steengoede voetballer. Omwille van extrasportieve redenen maakt Nainggolan echter al een tijdje geen deel meer uit van Martínez' plannen. Maar u merkt het: enkele grote namen en beloftevolle spelers zijn er straks niet bij op het EK.

Zo groot als bij Frankrijk is onze weelde zeker en vast niet. Dat zal je ons niet horen zeggen. Maar met de gedumpte spelers zou ons land wel nog steeds een sterke en aantrekkelijke ploeg kunnen samenstellen. Onze redactie kroop in de rol van bondscoach en bouwde een zo sterk mogelijk elftal met de beschikbare spelers.

We visten in de vijver van spelers die géén deel uitmaken van de 26-koppige selectie van België. Dat wil zeggen dat alle spelers van op Martínez' reservelijst in aanmerking kwamen, alsook spelers die reeds afgeserveerd zijn en spelers die het EK missen door een blessure.

(Lees verder onder de afbeelding)

Tikje naïef

Op de meeste posities waren er nog opties genoeg, op andere net iets minder. We opteerden voor een 3-4-3 - ja, ook met een op papier mindere ploeg gaan wij dus nog steeds uit van eigen sterkte. Noem ons gerust naïef, maar we zijn nu eenmaal voetbalromantici.

Spelers als Brandon Mechele, Albert Sambi Lokonga, Mousa Dembele, Joris Kayembe, Thomas Foket, Yari Verschaeren en Bryan Heynen konden zich net niet in ons elftal knokken. In een 26-koppige selectie met gedumpte spelers zouden ze natuurlijk wél een plek hebben.

We kozen voor een mix van ervaring en jeugdigheid. Alexis Saelemaekers en De Ketelaere als wingbacks, terwijl voorin Théo Bongonda, Januzaj en Divock Origi het verschil moeten maken. Op het middenveld moeten Fellaini en Nainggolan alles onder controle houden en het verkeer regelen.

Onze Belgische B-ploeg:

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  Rode Duivels

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024