Kevin De Bruyne zorgt voor verbijstering: "Wat bedoelt hij daar nu mee?"

Kevin De Bruyne zorgt voor verbijstering:
Dinsdag 22 juni 2021 - 12:00   I   door Redactie

Als Kevin De Bruyne spreekt, dan luistert iedereen. En meestal ook mét extra aandacht. Zo gaat de reactie van onze spelmaker na afloop van Finland-België niet onopgemerkt voorbij.

"Er waren goeie fases en fases die beter konden. We wisten dat de Finnen compact zouden staan en het zeer lastig zou zijn om er doorheen te komen. Na de eerste goal kwam de ruimte en kregen we genoeg kansen voor een tweede of zelfs derde goal", vertelde De Bruyne aan Sporza.

Veel geleerd

Vervolgens voegde hij er nog iets aan toe, wat meerdere mensen opviel. "Ik denk dat we veel geleerd hebben van deze match", aldus KDB. "Het was ook goed om spelers als Witsel, Vermaelen en Hazard, net zoals ik, speelminuten te geven."

"De Bruyne vertelde dat de wedstrijd tegen de Finnen hem "heel veel geleerd" heeft. Wat bedoelde hij daarmee? Wat heeft De Bruyne gezien dat een ander niet ziet?", vraagt Stephan Keygnaert, chef voetbal bij Het Laatste Nieuws, zich af in de krant.

(Lees verder onder de afbeelding)

Het masker op

Volgens Keygnaert blijft het overigens afwachten of België klaar is om voor goud te gaan. "De Rode Duivels houden het masker op. Na de groepsfase - drie zeges, doelsaldo 7-1 - is nog altijd niet duidelijk of België op dit moment sterk genoeg is om het EK te winnen."

"Soms denk je van niet - zoals in de eerste helft gisteravond tegen Finland -, soms denk je van wel - telkens wanneer Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku de bal raken", laat hij nog optekenen in Het Laatste Nieuws.

TAGS  I  Finland  I  Rode Duivels  I  KRC Genk  I  Manchester City

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024