‘Clement hakt knopen door en kiest voor deze 11 spelers in nieuwe typeploeg’

‘Clement hakt knopen door en kiest voor deze 11 spelers in nieuwe typeploeg’
Zaterdag 10 juli 2021 - 19:30   I   door Redactie

Volgend weekend kan landskampioen Club Brugge al zijn eerste prijs van het seizoen pakken. In de Supercup neemt blauw-zwart het op tegen bekerwinnaar KRC Genk. Philippe Clement heeft stilaan zicht op zijn typeploeg, zo blijkt.

In de oefenwedstrijd tegen AEK Athene van vrijdagavond werd duidelijk hoe de 'nieuwe' typeploeg van Clement er straks uit zal zien. Er zijn dan wel geen nieuwkomers, toch voert Clement - deels noodgedwongen - enkele wijzigingen door.

Simon Mignolet is voorlopig nog geblesseerd, terwijl Eduard Sobol en Hans Vanaken na het EK nog van wat vakantie genieten. Zij zullen volgende week dan ook niet in actie komen tegen KRC Genk.

In doel zal Senne Lammens zo goed als zeker de voorkeur krijgen op Mignolet, terwijl Federico Ricca op de linksachter zal postvatten. Op het middenveld opteert Clement wellicht voor Charles De Ketelaere als natuurlijke vervanger van Vanaken.

(Lees verder onder de afbeelding)

Kossounou als nummer 6?

De andere wijzigingen in de typeploeg zijn opvallend te noemen. Zo is het volgens Het Laatste Nieuws Clement zijn bedoeling om Odilon Kossounou als defensieve middenvelder uit te spelen. Op die positie speelt hij al zowat de hele voorbereiding.

Als Clement aan dat plan vasthoudt komt Mats Rits wel op de bank terecht en verschijnt Matej Mitrovic achterin naast Brandon Mechele aan de aftrap. Tenzij Clement in de komende dagen alsnog van gedachten verandert natuurlijk.

De verwachte typeploeg om het seizoen mee aan te vatten zou er alleszins redelijk experimenteel gaan uitzien, met ook David Okereke nog op de flank. Al moet er meteen aan toegevoegd worden dat Club Brugge nog werk maakt van enkele inkomende toptransfers.

De mogelijke opstelling van Club:

Lammens - Mata, Mitrovic, Mechele, Ricca - Kossounou, Vormer - Okereke, De Ketelaere, Lang - Dost.

Poll: Vind jij dit een goede typeploeg om mee aan het seizoen te beginnen?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  Eupen

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024