AA Gent maakt indruk in spektakelmatch met 6 goals, Odjidja scoort beauty

Zaterdag 10 juli 2021 - 15:54   I   door Redactie

AA Gent heeft zijn oefenstage in Nederland afgesloten met een spektakelwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. In een oefenpartij met zes doelpunten verdeelden Gent en Sparta de koek. In de slotfase was Vadis Odjidja nog auteur van een pareltje.

Hein Vanhaezebrouck bracht een sterk elftal tussen de lijnen. Op het middenveld begonnen Odjidja, Kums en nieuwkomer Hjulsager aan de match, voorin moesten Tissoudali en Bruno - die andere nieuwkomer - voor gevaar zorgen. Iets wat ze ook vrijwel meteen deden.

Na iets minder dan een kwartier spelen werd Bruno aangelopen in de grote rechthoek en kreeg Gent een elfmeter. Tissoudali nam zijn verantwoordelijkheid en trapte raak. Enkele minuten later werd de 0-2 afgekeurd wegens buitenspel, maar halverwege de eerste helft zorgde Bruno dan toch voor de dubbele voorsprong.

Beauty Odjidja

AA Gent deed het heel goed, maar plots volgde een ijskoude douche. De Buffalo's gaven een penalty weg en Thy zorgde voor de aansluitingstreffer. 1-2 was meteen ook de ruststand. Na rust veranderde er lange tijd niets aan de score, tot zo’n twintig minuten voor tijd. Emegha bracht Sparta langszij. Het begin van een dolle slotfase.

AA Gent zag opnieuw een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Deze keer was het Malede die niet mocht vieren. Meteen na de afgekeurde goal slikte Gent de 3-2 van Udenhout. De Buffalo’s gaven zich echter niet gewonnen en enkele minuten later maakte Odjidja er met een hele mooie krul - met links - 3-3 van.