Karl Vannieuwkerke verrast met drastische beslissing: “Ik stop ermee”

Karl Vannieuwkerke verrast met drastische beslissing: “Ik stop ermee”
Dinsdag 13 juli 2021 - 13:15   I   door Redactie

Karl Vannieuwkerke is al jaren één van de bekendste sportpresentators van het land. Vannieuwkerke combineerde de voorbije jaren zijn opdrachten bij de VRT met het voetbal op Play Sports. Daar komt nu verandering in.

In Dag Allemaal laat Vannieuwkerke weten dat hij het binnenkort over een andere boeg gooit. "Volgend jaar ben ik 25 jaar bij de VRT, dat kan tellen. Vanaf 1 oktober word ik fulltime zelfstandige omdat er nieuwe opportuniteiten op me afkomen", vertelt de presentator.

Bij de VRT zullen we Vannieuwkerke nog vaak horen en zien, op Play Sports niét meer. "Wat televisie betreft blijf ik exclusief voor VRT werken, ik stop met m’n opdrachten voor Play Sports Telenet, omdat die altijd in het weekend waren. Ik ga ook wielercommentaar geven bij de eendagswedstrijden in plaats van Michel Wuyts."

"Wuyts vervangen was een moeilijke beslissing, maar dat was niet mijn vraag", benadrukt Vannieuwkerke nog. "Hoofdredacteur Pieter De Windt is met dat voorstel tot bij mij gekomen en ik vroeg: ‘Als ik het níet doe, blijft Michel dan?' 'Nee’, was het antwoord. ‘Michel wordt 65 en moet hoe dan ook met pensioen, dat is de nieuwe policy.'"

"Ik heb er een maand over nagedacht"

Hoewel Vannieuwkerke het spijtig vindt dat Wuyts straks met pensioen moet, kijkt hij uit naar zijn nieuwe uitdaging. "Ik heb er een maand over nagedacht want ik had die opdracht niet echt nodig. Anderzijds is het eens iets anders en ik moet af en toe een ander pad kunnen bewandelen", besluit hij.

Poll: Vind jij Karl Vannieuwkerke een goede presentator?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  Rode Duivels

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024