Sporza-commentator Eddy Demarez gaat zwaar over de schreef

Sporza-commentator Eddy Demarez gaat zwaar over de schreef
Zaterdag 07 augustus 2021 - 21:01   I   door Redactie

Eddy Demarez, voetbalcommentator bij Sporza, wordt op non-actief geplaatst door de VRT. Alles heeft te maken met erg ongepaste uitspraken die hij deed over de Belgische basketbalvrouwen, de Belgian Cats, tijdens hun terugkeer in België.

Demarez deed enkele pijnlijke uitspraken over de geaardheid van de Belgian Cats tijdens de livestream van Sporza. Demarez had niet door dat hij nog live op antenne was en iedereen dus mee kon horen.

Zo ging het over een feestje, waarop Demarez repliceerde: "Gepoept zal er niet geweest zijn, hé. Ik denk dat er één hetero bijzit, bij die Cats." Iemand vraagt daarop: “Is dat echt, zijn dat allemaal euh...?” Waarop Demarez zegt: “De meeste wel ja, de meeste wel.”

Geen programma's meer met Eddy Demarez

"De VRT-directie tilt zwaar aan deze uitschuiver", laat de openbare omroep weten. "Dit gaat volledig in tegen het positieve beleid dat de VRT wil voeren. De VRT gaat in gesprek met Eddy en in die tussentijd zal hij geen programma’s meer van commentaar voorzien. Zulke uitspraken kunnen niet getolereerd worden.”

Demarez heeft zich verontschuldigd. “In de euforie na de huldiging van de teruggekeerde medaillewinnaars heb ik in een privégesprek weg van de studio uitspraken gedaan waarmee ik zwaar over de schreef ben gegaan. Ik heb nooit de bedoeling gehad iemand te schofferen op basis van geslacht of geaardheid", luidt het.

TAGS  I  Eddy Demarez

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024