Geëmotioneerde Kompany verrast iedereen na zege: "Het monster is terug"

Geëmotioneerde Kompany verrast iedereen na zege:
Zondag 12 september 2021 - 16:47   I   door Redactie

Een 7-2-zege: dan zou je verwachten bij Anderlecht alleen maar blije gezichten te zien. Maar niets was minder waar. Vincent Kompany was de tranen nabij toen hij vertelde dat assistent Bellamy met een depressie worstelt.

De Anderlecht-trainer liet de verzamelde pers na de overwinning veel langer dan normaal op zich wachten, maar daar had hij een goede reden voor. Kompany moest immers afscheid nemen van assistent-trainer Craig Bellamy die Anderlecht daarom zal verlaten.

"Craig worstelt al lang met zijn mentale gezondheid", kon Het Nieuwsblad noteren uit de mond van paars-witte coach. "Nu is het monster terug daar. Gezondheid staat boven voetbal. We zijn verplicht hem de kans te geven gezond te worden."

Heel belangrijk

"Dit wordt vaak verkeerd geïnterpreteerd, een depressie, maar nu moet Bellamy er zijn weg in vinden." De Engelsman ontfermde zich bij Anderlecht over de beloften. "Craig is heel belangrijk geweest in de rol die hij hier speelde. De ontwikkeling van Doku, Sambi, Amuzu, El Hadj, noem maar op."

(Lees verder onder de afbeelding)

"Hij is een uniek persoon en een unieke coach, die dag en nacht op de club was", vervolgde Kompany. "Misschien om te ontsnappen aan zijn demonen, en misschien was het ook al te ver gekomen."

"Maar ik wil het nu zelf vertellen, zodat dit niet verkeerd kan geïnterpreteerd kan worden", besloot hij. Bellamy had eerder zelf al toegegeven dat hij met een klinische depressie kampte.

TAGS  I  Anderlecht  I  KV Mechelen

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024