Club Brugge zit met groot probleem

Club Brugge zit met groot probleem
Zondag 05 december 2021 - 10:00   I   door Redactie

Club Brugge lijkt opnieuw in de flow te zitten. Een spectaculaire zege op Genk, een sensationale bekerzege op... Genk en nu een overwinning op seraing. Maar het is niet al goud wat blinkt.

Want door de 3-2 tegen Seraing zit Club Brugge dit seizoen maar liefst aan 42 tegengoals uit 24 wedstrijden. Dat is een gemiddelde van zomaar eventjes 1,75 geïncasseerde doelpunten per match. Veel te hoog voor een topclub en dat valt best zo snel mogelijk op te lossen.

Ter vergelijking: vorig seizoen zat de landskampioen na 16 competitiewedstrijden, 5 Champions League-wedstrijden en 2 bekerwedstrijden nog maar aan 21 tegengoals, goed voor een gemiddelde van 0,91 per match). Blauw-zwart incasseerde nu al 7 matchen op rij 2 of meer tegengoals.

Dat was niet meer gebeurd sinds januari 2018, toen Club met een keepersprobleem kampte en Vladimir Gabulov en Ludovic Butelle de dienst uitmaakten. In zijn laatste 10 matchen kon Club ook nog maar 1 keer de nul houden: tegen 1B-club Deinze in de beker.

Werkpunt

Om maar te zeggen dat blauw-zwart met een serieus probleem zit. Want je kan niet blijven hopen dat de aanvallers meer goals gaan maken dan dat de verdediging slikt. De Bruggelingen weten waaraan te werken de komende dagen en weken.

Poll: Denk je dat Club dit op korte termijn kan oplossen?

TAGS  I  KRC Genk  I  Club Brugge  I  Seraing

donderdag 27 januari 2022

woensdag 26 januari 2022

dinsdag 25 januari 2022