Onherkenbaar Anderlecht doet monden openvallen op het veld van Seraing

Zaterdag 11 december 2021 - 22:32   I   door Redactie

Anderlecht stond zaterdagavond voor de uitdaging om voor de tweede keer in korte tijd de maat te nemen van Seraing. Maar waar iedereen een moeilijke match verwachtte, nam paars-wit iedereen bij verrassing.

Seraing-Anderlecht 0-5

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen. En dus pakte Anderlecht - met de bekermatch van nog geen twee weken geleden in het achterhoofd, waar de Brusselaars zich in de beginfase lieten afbluffen - uit met een blitzstart.

Kouamé in minuut 16 met de 0-1, Refaelov in minuut 18 met de 0-2. En aan de rust was de wedstrijd helemaal gespeeld: Zirkzee met een wondermooie knal in de winkelhaak voor 0-3. En toch waren de fans én de buitenwereld er niet helemaal gerust in.

Want met dít Anderlecht weet je nooit. Alleen was er deze keer geen reden tot ongerustheid. Want paars-wit stoomde ook in de tweede helft gewoon door. Invaller Ait El Hadj scoorde een kwartier voor tijd op pas van Raman de 0-4.

Forfaitcijfers

Diezelde Raman dwong kort voor tijd een strafschop af en schoot die ook nog eens zelf binnen. Zodat Anderlecht naar huis trok met forfaitcijfers op het scorebord. Meteen de vierde zege op rij, de bekerkwalificatie meegerekend.