Standard-Beerschot uitgesteld om bizarre reden: Meteen kalenderproblemen

Standard-Beerschot uitgesteld om bizarre reden: Meteen kalenderproblemen
Woensdag 15 december 2021 - 17:07   I   door Redactie

De wedstrijd tussen Standard en Beerschot van woensdagavond gaat niet door. Pas woensdagnamiddag werd dat beslist omdat de veiligheid niet gegarandeerd kon worden.

Een uiterst late beslissing die op veel onvrede stootte. Oorzaak is een politiestaking, een uitloper van de moeizame onderhandelingen tussen Minister van Binnenlandse Zaken Verlinden en de politievakbonden.

"We hebben er nochtans alles aan gedaan om alle mogelijke alternatieven voor te stellen, gaande tot het organiseren van de match achter gesloten deuren met het voor zijn rekening nemen van de kosten voor extra private veiligheidsdiensten", laat de Luikse club officieel weten.

Tevergeefs. "Echter, doordat er geen minimum aantal politieagenten samengebracht kunnen worden, hebben de administratieve instanties geen toestemming gegeven om de match te laten doorgaan omwille van veiligheidsredenen."

Kalender

In de overvolle kalender zorgde het uitstel meteen voor problemen. Uiteindelijk zou met donderdag 30 december toch een datum gevonden zijn, al is dat nog niet bevestigd. Ook de match van Seraing van komende vrijdagavond tegen KV Kortrijk is om die reden trouwens onzeker.

Poll: Vind je het kunnen dat een match pas zo kort voor aanvang wordt uitgesteld?

TAGS  I  Standard  I  Beerschot  I  Seraing  I  KV Kortrijk

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024