Vincent Kompany kondigt acties aan na racisme-incident

Vincent Kompany kondigt acties aan na racisme-incident
Woensdag 22 december 2021 - 13:51   I   door Redactie

Donderdagavond treedt Anderlecht aan voor de beker tegen KV Kortrijk. En dus moest Vincent Kompany acte de presence geven op een persconferentie. Uiteraard ging het vooral over het racisme-incident tijdens Club-Anderlecht.

Zo aangeslagen hij na de topper reageerde omdat spelers, staf en hijzelf onder meer voor 'bruine aap' werden uitgescholden, zo strijdvaardig toonde hij zich deze keer. En hij wilde absoluut het debat levendig houden.

"Er is een bepaalde ondergrens hoe je met elkaar omgaat", klonk het. "Maar ik wil hierin verbindend zijn. Ik wil niet op zoek gaan naar mensen die op de brandstapel moeten geplaatst worden. Het is niet zo dat ik voor wraak wil gaan of zo. Zo zit ik niet in elkaar."

"Maar de leidinggevende figuren en instanties moeten dit wel oplossen met acties en het niet louter houden bij goede intenties. Om ervoor te zorgen dat dit niet meer gebeurt. We moeten er gewoon voor zorgen dat we elkaar als mensen gaan zien en niet iets als huidskleur."

Lange termijn

"Wat die acties dan moeten zijn, daar spreek ik me niet over uit", aldus nog Kompany. "Ik heb al vaak heel expliciet aangegeven wat mijn positie is om dit op lange termijn op te lossen." Dan heeft hij het over meer diversiteit bij onder meer de club-besturen.

Poll: Vind je dat Kompany gelijk heeft?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  KV Kortrijk

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024