KV Kortrijk razend na uitstel match tegen Antwerp: 'Rechtbank en forfaitnederlaag'

KV Kortrijk razend na uitstel match tegen Antwerp: 'Rechtbank en forfaitnederlaag'
Zondag 26 december 2021 - 13:30   I   door Redactie

Nadat onder meer Engeland al zwaar getroffen werd stuurt corona en de nieuwe omikronvariant nu ook het Belgische voetbal in de war. Zaterdag werd alleszins al KV Kortrijk-Antwerp van zondagmiddag uitgesteld.

En daar zijn ze bij de West-Vlamingen woest om. In een officieel communiqué haalt KV Kortrijk dan ook zwaar uit. "Onze club meent dat deze beslissing onrechtmatig is", klinkt het. "De kalendermanager gaf vrijdagavond nog aan dat er geen enkel reglementair kader is om deze match uit te stellen."

"De Pro League had eerder bovendien uitdrukkelijk beslist om geen wedstrijden meer uit te stellen omwille van corona, en dit omwille van de reeds overvolle kalender. Zaterdag kreeg onze club niettemin de boodschap dat de wedstrijd tóch zou worden uitgesteld."

"In weerwil van het eigen reglement, met enkel een vage verwijzing naar ‘de nieuwe omikronvariant die bijzonder besmettelijk blijkt te zijn’, en de besmettingen bij Antwerp die daar het gevolg zouden van zijn." En dat vindt KV Kortrijk niet kunnen, ondanks ondertussen al negen besmette spelers.

Juridische stappen

"Onze club stelt vast dat regels maar een relatieve waarde hebben en dat voortaan elke club die met ook maar één omicron besmetting kampt dus om uitstel van een wedstrijd kan verzoeken." Om zijn rechten te vrijwaren beraadt de club zich ook over juridische stappen tegen Antwerp.

"In een dergelijke context lijkt een eerlijk verloop van de competitie pure utopie en dreigt die zelfs niet te kunnen worden afgewerkt", wordt besloten. De enige oplossing voor KV Kortrijk lijkt zo een 0-3-forfaitnederlaag voor Antwerp.

Poll: Vind jij dat de match moest worden uitgesteld?

TAGS  I  KV Kortrijk  I  Antwerp

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024