DEADLINE DAY: Club Brugge verrast met spits, Anderlecht eindelijk af van Trebel

DEADLINE DAY: Club Brugge verrast met spits, Anderlecht eindelijk af van Trebel
Dinsdag 01 februari 2022 - 00:01   I   door Redactie

De transferperiode zit er alweer op. Tot middernacht konden ploegen uit de Jupiler Pro League spelers kopen, verkopen, huren en verhuren. Wie werd aan welke club gelinkt en welke spelers zochten effectief andere oorden op? Herbeleef het in het overzicht van Transfermarkt DEADLINE DAY.

00:29 Het nieuws valt dat op de valreep ook de overgang van Denis Odoi van Fulham naar Club Brugge dan toch succesvol is afgerond.

00:15 Nog een done deal vóór de deadline: de Nederlandse belofteninternational en 2m04 grote doelman Kjell Scherpen (22) wordt door KV Oostende tot het einde van het seizoen gehuurd van Brighton.

00:00 De transfermarkt gaat dicht, op een paar landen na. Voor nieuwe transfers is het wachten tot de zomermercato of uitkijken naar vrije spelers.

(Lees verder onder de afbeelding)

23:58 KV Mechelen heeft met de 22-jarige Fransman Elie Youan de vervanger van de vertrokken Ferdi Druijf beet. De spits komt over van het Zwitserse St. Gallen en wordt gehuurd tot het einde van het seizoen, met aankoopoptie.

23:49 De aangekondigde overgang van Iké Ugbo van KRC Genk naar het Franse Troyes is nu ook officieel rond. De spits wordt uitgeleend met optie tot aankoop.

23:33 KV Kortrijk heeft met David Henen, ex-Charleroi en -Anderlecht, een extra aanvaller aangetrokken. Hij tekende voor 2,5 jaar.

22:57 KV Mechelen laat Ferdy Druijf terugkeren naar AZ. De Nederlandse club gaat de 23-jarige spits meteen doorverhuren aan Rapid Wien mét optie tot aankoop. Malinwa wil nu wel nog een andere spits.

22:00 Club Brugge heeft de komst van de Armeense international Sargis Adamyan (28) afgerond. De spits wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Hoffenheim, mét aankoopoptie. En er zouden nog drie dossiers (in- en/of uitgaand) afgerond worden.

21:50 Emanuel Emegha heeft bij Antwerp een contract getekend tot 2026. Hij moet de concurrentie aangaan met Michael Frey en Ally Samatta.

21:05 Kylian Hazard trekt voor een half jaar naar RWDM. De Brusselse club staat momenteel derde in 1B.

(Lees verder onder de afbeelding)

21:05 Club neemt zoals aangekondigd definitief afscheid van Ignace Van der Brempt. Hij trekt voor meerdere seizoenen naar het Oostenrijkse Red Bull Salzburg.

21:03 Liberato Cacace verlaat STVV voor minstens een half seizoen. Hij wordt uitgeleend aan het Italiaanse Empoli. De Italiaanse club bedong ook een aankoopoptie.

20:54 Club Brugge neemt tijdelijk afscheid van recordaankoop Kamal Sowah. Hij trekt naar het Nederlandse AZ.

20:30 Donny van de Beek wordt door Everton tot het einde van het seizoen gehuurd van Manchester United.

20:30 Mohamed Guindo verlaat Anderlecht en trekt naar het Italiaanse FC Pro Vercelli. Het toptalent kwam bij de U21 al niet meer voor in de plannen van paars-wit.

20:15 Divock Origi zou een mogelijkheid zijn voor een Belgische topclub. Naar verluidt zou Antwerp interesse hebben om de Rode Duivel binnen te halen.

20:00 Iké Ugbo zal verhuurd worden aan het Franse Troyes. Hij is niet tevreden met zijn rol als invaller en zou dus minstens een half seizoen naar de Ligue 1 trekken.

19:50 KRC Genk heeft het contract van Carel Eiting ontbonden. Hij gaat aan de slag bij de Engelse tweedeklasser Huddersfield.

19:48 Club Brugge leent Youssouph Badji voor anderhalf seizoen uit aan Charleroi. Het huurcontract met Stade Brest werd verbroken en nu zal de jonge spits dus tijdelijk aan de slag gaan bij de Zebra's.

(Lees verder onder de afbeelding)

19:36 Brighton heeft nu Deniz Undav officieel aangekondigd. Zoals verwacht blijft hij tot de zomer bij Union. Daarna trekt hij naar de Premier League. 

19:33 Sargis Adamyan is momenteel in Brugge om zijn transfer naar Club af te ronden. Blauw-zwart is nu wel heel dicht bij een nieuwe spits.

19:30 Giovani Lo Celso verlaat Tottenham tijdelijk. De Argentijn trekt op huurbasis naar het Spaanse Villareal.

19:00 Charleroi deed vandaag nog geen transfers, maar de Zebra's hebben wel sterkhouder Marco Ilaimaharitra een nieuw contract gegeven. Hij blijft bij Charleroi tot 2024.

18:29 KRC Genk wil de hoop op Faïz Selemani nog niet opgeven. Ook al houdt KV Kortrijk voet bij stuk voor zijn winger.

18:17 Club Brugge wil absoluut nog een diepe spits binnenhalen voor het sluiten van de transfermarkt. Er is zelfs sprake van twee aanvallers, kwestie van zeker te zijn.

17:42 Het huurcontract van Youssouph Badji bij Stade Brest werd nu ook ontbonden. Charleroi hoopt hem nog altijd te kunnen huren mét aankoopoptie.

17:40 Tottenham haalt uit met twee transfers. Zowel Rodrigo Bentancur als Dejan Kulusevski maken allebei de overstap van Juventus naar Londen.

(Lees verder onder de afbeelding)

17:23 De overgang van Adrien Trebel naar het Zwitserse Lausanne is ook definitief afgerond. Anderlecht verhuurt de overbodige Fransman tot het einde van het seizoen. 

17:17 Het Italiaanse Empoli heeft zijn zinnen gezet op STVV-verdediger Liberato Cacace. De Kanaries zouden hem op huurbasis laten vertrekken. Er zou ook sprake zijn van een aankooptie van 3 miljoen euro.

17:12 KV Kortrijk neemt afscheid van Mathias Fixelles. De 25-jarige middenvelder trekt naar 1B-leider Westerlo.

17:10 KV Mechelen huurt de Nederlandse verdediger Rick van Drongelen. Hij komt op huurbasis over van het Duitse Union Berlin.

16:47 Zulte Waregem stond kort bij een transfer van Giannis Bouzoukis, maar het komt dan toch niet zo ver. De Griek is zelfs al terug onderweg naar Griekenland. Hij zal vermoedelijk bij een Griekse club aan de slag gaan.

16:45 Tanguy Ndombele wordt door Tottenham voor de rest van het seizoen verhuurd aan het Franse Lyon. Ze bedongen ook een niet-verplichte aankoopoptie van 65 miljoen euro.

16:40 Dele Alli verhuist van Tottenham naar Everton. Hij zou enkel nog moeten slagen voor zijn medische tests. Alli speelt al sinds 2015 voor de Spurs, maar de laatste jaren was hij nooit titularis.

(Lees verder onder de afbeelding)

16:33 Barcelona zou niet kunnen voldoen aan de salariseisen van Pierre-Emerick Aubameyang. Voorlopig werd er dus nog geen akkoord gevonden.

16:24 Union heeft voor 50.000 euro Samuel Chukwudi aangetrokken. De 18-jarige centrale verdediger komt over van HB Tórshavn. Hij zal eerst aan de slag gaan bij de U21.

16:05 Joao Klauss en Standard gaan definitief uit mekaar. De huurovereenkomst tussen Standard en Hoffenheim werd in onderlinge overeenkomst stopgezet. Hij wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan STVV.

15:40 De 18-jarige Emanuel Emegha kwam net aan bij Antwerp. De spits komt over van Sparta Rotterdam.

15:40 Beni Badibanga trekt naar Raja Casablanca, de club van Marc Wilmots.aangetrokken. In het verleden speelde hij nog voor Standard, Lierse en Waasland-Beveren.

15:40 Anderlecht zou een bod van 5 miljoen euro gedaan hebben op de Servische spits Marko Milovanovic. Wolverhampton zou nog een miljoen meer geboden hebben. De 18-jarige Serviër speelt momenteel bij Partizan.

15:30 Ruben Providence mag weer vertrekken bij Club Brugge. Hij wordt door AS Roma voor de rest van het seizoen verhuurd aan het Portugese Estoril.

(Lees verder onder de afbeelding)

15:20 Yassine El Ghanassy heeft eindelijk een nieuwe club gevonden. Hij was al enkele maanden een vrije speler, maar de ex-speler van AA Gent en KV Oostende heeft nu een contract getekend bij de Griekse tweedeklasser Zakyntos.

15:10 Manchester City plukt Julián Álvarez voor 18 miljoen euro plus bonussen weg bij de Argentijnse topclub River Plate. Hij moet de opvolger worden van Sergio Aguero.

14:49 Club Brugge voert verregaande onderhandelingen met Denis Odoi, die op het einde van het seizoen sowieso einde contract was bij Fulham.

14:30 Raphael Holzhauser blijft sowieso tot het einde van het seizoen bij Beerschot. Als de Ratten dan degraderen naar 1B zou Holzhauser wel mogen beschikken.

14:15 Het Zwitserse Lausanne zou Anderlecht tijdelijk willen verlossen van Adrien Trebel. Ze zouden een huurdeal in overweging nemen.

14:00 Barcelona heeft geprobeerd om Neymar terug te halen, maar PSG ziet dat uiteraard niet zitten. Daarna probeerde Barça het met Mauro Icardi, maar de Franse grootmacht wil ook hem niet laten gaan.

(Lees verder onder de afbeelding)

13:45 Faïz Selemani geniet interesse van KRC Genk. KV Kortrijk wil de winger echter nog niet laten gaan. De Limburgers zullen in de zomer vermoedelijk een nieuwe poging doen.

13:45 Er is veel onduidelijkheid over Yannick Carrasco. Atletico Madrid zit niet meer met Tottenham rond de tafel, maar wel nog met Newcastle United. Het zou wel gaan over een transfer in de zomer.

13:02 Club Brugge onderhandelt met Sargis Adamyan. De Armeense spits speelt bij Hoffenheim, de ex-club van coach Alfred Schreuder. Hij scoorde nog maar één keer in veertien wedstrijden, maar toch wil Schreuder hem naar Club halen.

12:52 Anderlecht zou nog steeds werk willen maken van een huurdeal met AS Roma. Ze zouden Ebrima Darboe tijdelijk naar België willen halen.

12:52 Atletico Madrid wil niet meewerken aan een uitgaande transfer van Yannick Carrasco. In de zomer zouden ze een mogelijke transfer opnieuw in overweging nemen.

(Lees verder onder de afbeelding)

12:50 Kylian Mbappé zou een deal gemaakt hebben met Real Madrid. Hij zou in de zomer naar de Spaanse hoofdstad trekken en daar maar liefst 50 miljoen euro per jaar gaan verdienen.

12:45 Barcelona heeft nog geen oplossing gevonden voor Ousmane Dembélé. In 2017 betaalden ze nog 120 miljoen euro voor hem. Nu mag hij weg voor 24 miljoen euro. PSG zou verregaande interesse hebben.

12:45 Pierre-Emerick Aubameyang zou in Barcelona zijn om een huurdeal af te sluiten. Bij Arsenal komt hij niet meer aan spelen toe.

12:05 Wout Weghorst trekt van Wolfsburg naar Burnley. De degradatiekandidaat in de Premier League betaalt een slordige 14 miljoen euro voor de Nederlandse spits.

12:00 Club Brugge gaat vandaag nog op zoek naar een nieuwe spits. Dat zou slecht nieuws betekenen voor Bas Dost. Hij zou dan vermoedelijk opnieuw genoegen moeten nemen met een rol als supersub.

(Lees verder onder de afbeelding)

11:55 Verdediger Ameen Al-Dakhil maakt definitief de overstap van Standard naar STVV.

11:50 STVV zou bijna rond zijn met Hoffenheim over een uitleenbeurt van Joao Klauss. Hij zou er de vertrokken Yuma Suzuki moeten doen vergeten.

11:45 Cercle Brugge en Standard mogen de komst van Marley Aké vergeten. Juventus zou dan toch niet bereid zijn om hem te verhuren. Vooral Cercle was dichtbij een akkoord, maar die zal er dus niet meer komen. De aanvaller blijft bij de Oude Dame.

11:32 De Australische international James Jeggo trekt naar Eupen. De 29-jarige verdedigende middenvelder komt voor anderhalf jaar over van Aris Thessaloniki.

11:27 Tottenham en Newcastle United zijn bereid om de opstapclausule van 60 miljoen euro te betalen voor Rode Duivel Yannick Carrasco. Zijn makelaar is bezig met de onderhandelingen.

11:15 Belgische topclubs mogen dan toch hopen op de komst van Divock Origi. Zijn contract loopt af op het einde van het seizoen. Hij zou zelf het liefst in de Premier League blijven, maar de interesse uit Engeland blijft voorlopig uit.

11:11 Anderlecht heeft zijn zinnen gezet op Ishaq Abdulrazak. De 19-jarige Nigeriaan komt momenteel uit voor het Zweedse Norrköping. Voorlopig vragen ze wel nog te veel voor de middenvelder.

11:05 Waasland-Beveren neemt tijdelijk afscheid van spits Jordan Faucher. De 30-jarige Fransman gaat tot het einde van het seizoen aan de slag bij reeksgenoot Virton.

(Lees verder onder de afbeelding)

10:55 Donny van de Beek ondergaat vandaag zijn medische tests bij Everton. Hij wordt verhuurd door Manchester United.

10:50 Rangers wil bij Juventus gaan shoppen. De Schotse topclub heeft zijn zinnen gezet op de ervaren middenvelder Aaron Ramsey. Hij zou enkel nog een persoonlijk akkoord moeten bereiken met Rangers.

10:35 Ozase Urhoghide is op weg naar KV Oostende. De 21-jarige verdediger zou voor een half seizoen gehuurd worden van het Schotse Celtic.

10:35 Joao Klauss zal niet naar KV Mechelen trekken. Ze willen wel nog een nieuwe spits aantrekken en namen als Matthias Phaëton (EA Guingamp) en Jeredy Hilterman (FC Emmen) doen de ronde.

(Lees verder onder de afbeelding)

10:35 Juventus gaat uitpakken met Denis Zakaria van Borussia Mönchengladbach. De Oude Dame telt ongeveer 7 miljoen euro neer om hem binnen te halen.

10:20 Charleroi duwt door voor Club-spits Youssouph Badji. Hij mag weg bij Stade Brest en mag opnieuw verhuurd worden. De Zebra's willen hem vandaag nog overtuigen.

10:20 Zulte Waregem haalt de Griekse middenvelder Giannis Bouzoukis binnen. Hij legt vandaag zijn medische tests af. Hij krijgt een contract van 3,5 jaar en komt over van Panathinaikos.

10:00 Virton heeft een mooie huurdeal afgerond. Ze plukken de 20-jarige Franse verdediger Sofian Augarreau op huurbasis weg bij Lyon.

10:00 Lommel heeft zich versterkt met Zalan Vancsa. De 17-jarige aanvaller wordt nog tot het einde van het seizoen verhuurd aan MTK Boedapest, maar komt daarna dus voor minstens twee jaar naar België.

09:19 Christian Eriksen heeft een nieuwe club gevonden. Zijn contract bij Inter werd verbroken, aangezien de Serie A geen spelers met een defibrillator toelaat. Hij gaat tot het einde van het seizoen aan de slag bij Brentford.

(Lees verder onder de afbeelding)

08:30 Beerschot zou in extremis nog Raphael Holzhauser kunnen verliezen. Als het nog geld wil vangen tenminste, want bij een degradatie kan hij door een clausule in zijn contract gratis weg.

08:00 Anderlecht hoopt alsnog verschoppelingen Adrien Trebel en Zakaria Bakkali kwijt te spelen.

08:00 Antwerp gaat de deal met Emanuel Emegha, een 18-jarige spits van Sparta Rotterdam, afronden. De Nederlandse belofteninternational met Nigeriaanse roots is liefst 1,95 meter groot.

07:30 Ook Kylian Hazard zou bij RWDM een reddingsboei vinden. De broer van Thorgan en Eden zit te verkommeren in de B-kern van Cercle Brugge.

07:00 Obbi Oulare kan na nog geen halfjaar de Engelse tweedeklasser Barnsley achter zich laten en naar 1B-club RWDM trekken.

(Lees verder onder de afbeelding)

00:30 KV Mechelen heeft zijn oog laten vallen op Joao Klauss van Standard. Die leek eerst op weg naar STVV - wat hij zelf niet zag zitten - en daarna naar Aris Saloniki. Maar nu die laatste piste niet doorgaat, is Malinwa een optie.

00:00 KRC Genk laat het 18-jarige Zweeds talent Benjamin Nygren naar Denemarken vertrekken. Zijn uitleenbeurt aan Heerenveen werd vroegtijdig stopgezet zodat Nygren een vierjarig contract kon tekenen bij FC Nordsjaelland.

00:00 Ook Standard gaat nog uitpakken. Er is sprake van nog minstens twee transfers. Daarnaast zal ook de 18-jarige Senegalees Pathé Mboup van AS Dakar Sacré Coeur een contract tekenen.

00:00 Het wordt een drukke deadline day bij Club Brugge. Blauw-zwart wil naast de flankaanvaller Andreas Skov Olsen immers nog twee verdedigers en een aanvaller aantrekken.

Poll: Welke ploeg zal volgens jou het sterkst uit de transferperiode komen?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024