Anderlecht slikt bittere pil in strijd rond play-off 1 na kortgeding van KV Mechelen

Anderlecht slikt bittere pil in strijd rond play-off 1 na kortgeding van KV Mechelen
Maandag 07 februari 2022 - 19:45   I   door Redactie

Waar het er rond de winterstop naar uitzag dat de top vier zo goed als vast lag, ligt de strijd rond play-off 1 nu weer volledig open. En daar zit KV Mechelen voor een groot stuk tussen.

Want Malinwa klimt met de winst tegen Beerschot niet alleen op in de stand op zes punten van nummer vier Anderlecht, maar heeft bovendien ook nog twee inhaalwedstrijden te goed. Volgende week woensdag tegen KRC Genk, maar ook nog één op het veld van OHL.

Dat laatste werd pas maandag beslist door de voetbalbond, maar is een ferme opsteker voor KV Mechelen. De match moest normaal afgewerkt worden op 15 januari, maar de bezoekers weigerden toen naar Leuven af te zakken omdat twee keepers besmet waren met corona.

Volgens de letter van de wet een geldig excuus, maar dat werd betwist door de bond omdat er verwarring was tussen een A- en een B-lijst. OHL eiste een forfaitscore, maar KV Mechelen vocht het 'onduidelijke' reglement aan. En krijgt nu dus gelijk.

Druk

En dat is een ferme klap voor Anderlecht. Omdat de Mechelaars zo de kans krijgen om te gaan winnen op OHL en met een daaropvolgende zege tegen KRC Genk zomaar naast paars-wit in de stand kunnen komen. Alsof de druk in Brussel nog niet hoog genoeg lag.

Poll: Denk je dat KV Mechelen nog in play-off 1 gaat raken?

TAGS  I  OHL  I  KV Mechelen  I  Anderlecht  I  KRC Genk

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024