'Vincent Kompany krijgt enorm slecht nieuws over Anderlecht-sterkhouder'

'Vincent Kompany krijgt enorm slecht nieuws over Anderlecht-sterkhouder'
Dinsdag 08 februari 2022 - 07:00   I   door Redactie

Anderlecht zit weer in de top vier en dat heeft het voornamelijk te danken aan huurling Joshua Zirkzee. Hij zorgde met twee doelpunten voor de overwinning tegen Eupen. De kans dat hij volgend seizoen nog voor paars-wit speelt, is bijzonder klein.

In principe keert de Nederlandse spits na het seizoen terug naar Bayern München, maar daar lijkt geen toekomst meer weggelegd voor hem. Robert Lewandowski is één van de beste spitsen ter wereld en Choupo-Moting is tevreden met zijn rol als invaller.

"Het geloof in Zirkzee is grotendeels weg sinds vorige zomer", zei David Verhoff, Bayern-watcher bij het toonaangevende BILD. Anderlecht hoopte dus ongetwijfeld op een nieuwe uitleenbeurt of misschien zelfs op een definitieve overname, maar dat zal er niet van komen.

Want bij Het Laatste Nieuws weten ze dat hij bij Bayern nog een contract heeft tot medio 2023. Als ze nog iets willen verdienen aan Zirkzee is het komende transferperiode het moment. Corona heeft ook in de Duitse competitie een zware impact nagelaten. Ze hebben er dringend geld nodig.

Tien miljoen

Naar verluidt hopen ze minstens vijf tot tien miljoen euro te krijgen voor Zirkzee. Zijn marktwaarde wordt ondertussen geschat op acht miljoen euro, dus de prijs kan zelfs nog wat oplopen. En dat is toch een serieuze domper voor Anderlecht, want dat bedrag kunnen ze met hun financiële middelen onmogelijk op tafel gooien.

Poll: Moet Anderlecht er alles aan doen om Zirkzee langer te houden?

TAGS  I  Anderlecht  I  Eupen  I  Bayern München

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024