Noa Lang keihard onderuit gehaald na veelbesproken rode kaart tegen Gent

Noa Lang keihard onderuit gehaald na veelbesproken rode kaart tegen Gent
Dinsdag 08 februari 2022 - 09:00   I   door Redactie

Club Brugge kreeg zondag een zware klap van AA Gent. Ze bleven zonder punten achter en kregen ook nog eens twee rode kaarten. Vooral over die van Noa Lang is er veel commotie.

Scheidsrechter Nicolas Laforge dacht dat Lang zijn hand aanraakte toen hij Balanta rood wou geven. Laforge twijfelde niet en duwde de rode kaart ook onder de neus van de Nederlandse winger. Achteraf bleek dat Mata de boosdoener was en dus kreeg Lang geen sanctie opgelegd.

In principe deed hij dus niets verkeerd, maar dat zien ze in Nederland toch anders. "Het is al de derde keer dat hij rood krijgt. En dat voor een aanvaller die het moet hebben van zijn voetbalkwaliteiten. Zijn gedrag laat hem in de steek", zei John van den Brom bij het Nederlandse Rondo.

"Hij doet niks, maar hij moet niet in die situatie komen. Hij komt hier meer dan 20 meter voor aan gesprint", was de ex-coach van KRC Genk en Anderlecht hard. Ook ex-doelman Ronald Waterreus vindt dat Lang er niets te zoeken had. "Als hij gewoon in de zestien blijft staan waar hij stond, krijgt hij ook geen rood", besloot hij.

Poll: Had Noa Lang slimmer moeten zijn?

TAGS  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  KRC Genk

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024