Tienkoppig KRC Genk loopt in inhaalmatch zware kater op op het veld van OHL

Woensdag 09 februari 2022 - 22:59   I   door Redactie

Op voorhand leek de inhaalmatch tegen OHL voor KRC Genk de ideale gelegenheid om de eindspurt richting top vier in te zetten, maar dat viel voor de Limburgers dik tegen.

OHL-KRC Genk 2-1

De match was amper begonnen of het was al prijs voor de thuisploeg. Sory Kaba scoorde al na amper 53 seconden. Veel slechter kan je niet starten. En er volgde in het openingskwartier van de wedstrijd nog meer onheil voor de bezoekers.

Heynen kwam te laat met een tackle en plantte zijn studs op de enkel van diezelfde Kaba. Na tussenkomst van de VAR werd de Genk-middenvelder in minuut veertien uitgesloten. Wat meteen betekende dat zijn ploegmaats nog driekwart van de match met tien voort moesten.

De reactie van KRC Genk kon tellen, want amper vijf minuten later zette Sadick de bordjes alweer gelijk. Op slag van rust landde de 1-2 van Bongonda zelfs op de lat. Genk moest in de tweede helft wel gas terugnemen, maar aan beide zijden vielen er nog grote kansen.

Strafschoppen

Mercier zag een fantastische poging uiteenspatten op de onderkant van de lat en een kwartier voor tijd hield OHL-doelman Runarsson Paintsil van de voorsprong. Uiteindelijk werd de match in de slotfase beslist door twee penaltyfases.

Genk kreeg geen strafschop toen Arteaga verdacht neerging in de de zestien, maar aan de overkant ging de bal wel op de stip na hands van Cuesta. Kaba knalde zo OHL alsnog naar winst, zelfs al moest hij de strafschop hernemen. Genk bleef volledig ontredderd achter.

Poll: Geloof je nu nog dat Genk play-off 1 kan halen?