Op één vlak doet Club Brugge zelfs niet beter dan Westerlo

Op één vlak doet Club Brugge zelfs niet beter dan Westerlo
Donderdag 09 maart 2017 - 16:45   I  

Nog één speeldag en de reguliere competitie van de Jupiler Pro League is afgelopen. Die liet zich vooral kenmerken door zwalpende topploegen.

Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, zag een gebrek aan mentaliteit bij AA Gent tegen Waasland-Beveren. Ook bij Club Brugge, dat verloor van RC Genk, viel dat op. "Michel Preud’homme kloeg zaterdag na de nederlaag in Genk over spelers die als lammetjes aan de wedstrijd waren begonnen. En ook dat klonk als een refrein. Overal zijn de werkpunten dezelfde: de spelers scherp en bij de les houden. Dat je dat als trainers telkens weer moet doen, is eigenlijk verbijsterend.”

Club Brugge mag dan wel gedeeld eerste staan, het scoort niet op alle vlakken goed. “Zondag eindigt de eerste schijf van het kampioenschap. Wie een duik neemt in het woud van cijfers stuit op verrassende gegevens. Dat bijvoorbeeld Club Brugge buitenshuis niet meer scoorde dan…Westerlo. Of dat Zulte Waregem op verplaatsing even productief is als thuis. En dat AA Gent zaterdag pas zijn tweede overwinning pakte buitenshuis. Het past allemaal in een kampioenschap vol kronkels.”

TAGS  I  club brugge  I   westerlo

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024