Vincent Kompany onthult: "Dát heeft ons veel punten en heel veel geld gekost"

Vincent Kompany onthult:
Vrijdag 25 februari 2022 - 21:00   I   door Redactie

Bij Anderlecht is het vertrouwen opnieuw zo groot dat het niet onmogelijk wordt geacht dat er straks wordt meegestreden voor de titel. Met twee jaar vertraging.

Een vergelijking met het seizoen 2019-2020 werd gemaakt toen de ziekenboeg van Anderlecht ter sprake kwam. Het is te zeggen: de lege ziekenboeg. "Dat is al achttien maanden zo", aldus Kompany op de persconferentie in aanloop naar de match tegen OHL.

"Dat ligt aan meerdere factoren. In de basis hebben we jongens die niet ‘blessuregevoelig’ zijn en dan is er volgens mij een goed programma opgesteld dat bij hen past", geeft de trainer als uitleg. En dat is een groot verschil met twee jaar geleden.

Toen waren spelers als Kompany zelf, Nacer Chadli, Samir Nasri, Kemar Roofe om maar de belangrijkste te noemen voortdurend geblesseerd. "Toen ik hier aankwam, hadden we een ploeg die kampioen kon spelen, maar die ploeg lag vooral in de lappenmand."

Aandacht

Waar Kompany nog altijd niet goed van is. "Dat kostte ons toen heel veel punten en de club heel veel geld. Maar daana heeft de club daar toch aandacht aan besteed." Met succes dus, al moet nog afgewacht worden of er nu een ploeg staat waarmee paars-wit kampioen kan spelen.

Poll: Denk je dat Anderlecht kampioen kan worden?

TAGS  I  Anderlecht

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024