Alfred Schreuder wordt plots bedolven onder lof: "Kijk naar Vincent Kompany"

Alfred Schreuder wordt plots bedolven onder lof:
Dinsdag 01 maart 2022 - 08:30   I   door Redactie

Alfred Schreuder heeft Club Brugge plots toch aan het voetballen gekregen. De voorbije weken was het te vaak matig voetbal, hoewel het bijna altijd uitmondde in een goed resultaat. Tegen Antwerp voetbalde Club goed én pakte het de drie punten.

René Vandereycken ziet een groot verschil met Schreuder bij het begin van zijn aanstelling en de laatste weken. "Ik had mijn bedenkingen bij de aanpak waarmee Schreuder begon bij Club Brugge, maar je moet vaststellen dat hij een zekere aanpassing heeft gedaan. Dat verdient lof", aldus de ex-bondscoach bij Het Nieuwsblad.

Denk maar aan de keuze om Odoi als verdedigende middenvelder uit te spelen, maar ook op tactisch vlak is er heel wat veranderd. "Het doet wat denken aan de evolutie die Vincent Kompany bij Anderlecht doormaakte", aldus Vandereycken. "Aanvankelijk lag er een overdreven nadruk op balbezit."

"Nu is het spel van Club veel directer geworden en gaat het sneller naar voren", sloot hij af. Het is misschien nog iets te vroeg om die conclusies te trekken, maar woensdag wacht het belangrijke bekerduel tegen AA Gent. Benieuwd of ze ook tegen een sterk Gent deze lijn kunnen doortrekken.

Poll: Zal Club Brugge doorstoten naar de finale?

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  AA Gent

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024