OFFICIEEL: Mechelen en OHL kennen verdict van BAS over uitstel van wedstrijd

OFFICIEEL: Mechelen en OHL kennen verdict van BAS over uitstel van wedstrijd
Dinsdag 08 maart 2022 - 18:45   I   door Redactie

Het heeft bijna twee maanden geduurd, maar eindelijk is er duidelijkheid over OHL-KV Mechelen. Malinwa zakte niet af naar Leuven wegens covidbesmettingen. Er volgde een hele soap, maar het BAS heeft nu een beslissing genomen.

De wedstrijd was voorzien op 15 januari, maar Malinwa zakte niet af naar Den Dreef omdat twee van zijn doelmannen besmet waren met COVID-19. In het reglement staat dat het moet gaan om de keeper met de meeste speelminuten dit seizoen én over doelmannen die tot de SSL-A-lijst behoren.

Maxime Wenssens voldeed niet aan de tweede vereiste en dus werd de vraag tot uitstel geweigerd. Desondanks besloot KV Mechelen niet op te dagen. De Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal boog zich over de materie en besliste dat er toch een inhaalwedstrijd zou volgen.

OHL trok naar het BAS om die beslissing aan te vechten. Marc Brys en co krijgen nu gelijk van het BAS. Het Belgisch Arbitragehof voor Sport heeft KV Mechelen dus alsnog een forfaitnederlaag toegekend. Dat meldt Sporza. De top vier is plots heel ver weg voor Malinwa.

Poll: Terechte beslissing van het BAS?

TAGS  I  KV Mechelen  I  OHL

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024