'Vincent Kompany gaat plots iedereen opschrikken met verrassende ingreep'

'Vincent Kompany gaat plots iedereen opschrikken met verrassende ingreep'
Woensdag 09 maart 2022 - 13:00   I   door Redactie

Het is voor de Belgische voetbalfan aftellen naar zondag wanneer Anderlecht-Antwerp wordt afgewerkt. Een topper die om meerdere redenen interessant is.

Uiteraard om te zien hoe Antwerp zich zal presenteren na alles wat er het afgelopen weekend gebeurd is voor, tijdens en na de derby tegen Beerschot. Maar ook bij Anderlecht is er wel wat om naar uit te kijken.

Vooral dan hoe Vincent Kompany in de verdediging het wegvallen van een sterkhouder als Wesley Hoedt gaat opvangen. Want de Nederlander pakte tegen KV Oostende al zijn vijfde gele kaart van het seizoen, waardoor hij nu geschorst is tegen Antwerp

Veel opties blijven er nu niet meer over. Debast was de voorbije speeldagen immers geblesseerd, Delcroix ligt nog steeds in de lappenmand en Lissens heeft dit seizoen nog geen minuut gespeeld. Maar nu zou Kompany opeens met een verrassing op de proppen komen.

Extra druk

De Anderlecht-trainer zou volgens Sudpresse namelijk Killian Sardella centraal achterin plaatsen terwijl die onder zijn hoede altijd als rechtsback werd uitgespeeld en daar zelden een goede indruk maakte. Maar nu zou hij dus moeten depanneren in een heuse topper.

Van extra druk gesproken voor de 19-jarige verdediger. De enige manier waarop hij die druk zou kunnen ontlopen als Zeno Debast alsnog klaargestoomd wordt, maar bij Anderlecht staan ze weigerachtig om risico's te nemen.

Poll: Vind jij Sardella een goede optie centraal achterin?

TAGS  I  Anderlecht  I  Antwerp

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024