'Play-off 1 in gevaar voor AA Gent?: Wedstrijd tegen Eupen mogelijk herspeeld'

'Play-off 1 in gevaar voor AA Gent?: Wedstrijd tegen Eupen mogelijk herspeeld'
Woensdag 09 maart 2022 - 18:00   I   door Redactie

AA Gent is in de winning mood en blijft door de zeges van de voorbije maanden in de running voor play-off 1. Tenzij Eupen roet in het eten komt gooien.

Want Sporza weet nu dat de Oostkantonners klacht indienden bij het Referee Department voor het afkeuren van de gelijkmaker tijdens de competitiewedstrijd Eupen-AA Gent op 12 februari. De Buffalo's wonnen zo met het kleinste verschil, maar dat pikte de thuisploeg niet.

Zij vonden dat de 1-1 van topschutter Smail Prevljak, die een vrije trap rechtstreeks in doel trapte, wél goedgekeurd had moeten en dat ref Lawrence Visser in de fout ging door te fluiten voor een voorafgaande duwfout in de muur. 

Het Referee Department verwierp de klacht omdat de fout overduidelijk was voor iedereen. "Voor ons is er geen inbreuk tegen de spelregels zelf gebeurd", aldus scheidsrechtersbaas Stephanie Forde bij Sporza. Maar dat argument was niet voldoende voor Eupen.

Hoger beroep

Want de club gaat in hoger beroep bij de voetbalbond en wil zo de wedstrijd alsnog laten herspelen. Het is zeer de vraag of Eupen deze keer wil kans maakt, maar als dat wel het geval is, moet AA Gent opnieuw winnen. Of anders mogen de Buffalo's play-off 1 vergeten.

Poll: Snap je dat Eupen klacht heeft ingediend?

TAGS  I  AA Gent  I  Eupen

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024