'Vincent Mannaert kan het amper geloven: Miljoenenverlies dreigt voor Club'

'Vincent Mannaert kan het amper geloven: Miljoenenverlies dreigt voor Club'
Donderdag 10 maart 2022 - 07:00   I   door Redactie

Bij Club Brugge spendeerden ze afgelopen zomer meer dan 40 miljoen euro aan nieuwe spelers. De transfer van Kamal Sowah was de duurste ooit in de clubgeschiedenis. In de winter werd hij verhuurd aan het Nederlandse AZ.

Blauw-zwart had maar liefst negen miljoen euro over voor Sowah. Philippe Clement gaf hem eerst nog heel wat minuten. Ook in de Champions League kreeg hij regelmatig zijn kans, maar onder Alfred Schreuder speelde de Ghanees maar zeven minuten. Een uitleenbeurt leek de beste oplossing om meer speelminuten te vergaren.

De realiteit ziet er echter helemaal anders uit. Sinds zijn aankomst in Noord-Holland speelde hij amper 104 minuten. "Een handvol invalbeurten waarin hij vooralsnog té weinig liet zien om aanspraak te maken op een basisplaats", schrijft Het Laatste Nieuws zelfs.

In principe keert hij na het seizoen terug naar Club Brugge, maar met Andreas Skov Olsen en Tajon Buchanan lopen er nu nóg meer concurrenten rond voor Sowah. Het is maar de vraag of hij een van die smaakmakers uit de ploeg zal kunnen spelen.

Miljoenenverlies

Ondertussen zakte zijn marktwaarde volgens Transfermarkt al naar vijf miljoen euro. Het valt te betwijfelen of een club dat bedrag op tafel wil gooien, gezien zijn weinige speelminuten en het povere spel dat hij laat zien. Afwachten of hij volgend seizoen zijn kans krijgt bij Club, maar dat is toch eerder twijfelachtig.

Poll: Denk jij dat Sowah volgend seizoen meer kansen zal krijgen bij Club?

TAGS  I  Club Brugge  I  AZ

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024