De Ketelaere laat voeten spreken en snoert criticasters op déze manier de mond

Zaterdag 08 oktober 2022 - 15:00   I   door Redactie

Charles De Ketelaere ging eerder deze week met AC Milan af op Stamford Bridge. De Italiaanse landskampioen verloor met 3-0 van Chelsea.

In die Champions League-wedstrijd wist De Ketelaere in de eerste helft amper 53% van zijn passes succesvol af te leveren. De Ketelaere speelde intussen meer dan 680 minuten in rood-zwart, maar wist nog niet te scoren.

Toch doen enkel Deulofeu, Pellegrini, Rafael Leao en Zielinski het beter dan de Rode Duivel op basis van gecreëerde kansen in de Serie A. Bij het aantal sleutelpasses moet de aanvallende middenvelder zelfs enkel ploegmaat Leao laten voorgaan, mooie cijfers.

“Charles heeft alles om een topper te worden. Maar je kan niet verwachten dat een speler geboren in 2001 meteen zijn nieuwe ploeg draagt”, aldus Maldini (de technisch directeur van AC Milan), “Maar we twijfelen geen seconde aan zijn kwaliteiten.”

Poll: Zal De Ketelaere van Martinez een basisplek krijgen op het WK?