‘Toptransfer van Club Brugge moet zich zorgen maken’: “Vijfde wiel aan de wagen”

‘Toptransfer van Club Brugge moet zich zorgen maken’: “Vijfde wiel aan de wagen”
Woensdag 19 oktober 2022 - 18:00   I   door Redactie

Club Brugge speelt woensdagavond tegen STVV in de Jupiler Pro League. Ze kunnen met een overwinning tot op zes punten van leider KRC Genk naderen.

Eén van de grote vragen voor de wedstrijd is de opstelling van Club Brugge. Carl Hoefkens heeft de neiging om in ‘minder belangrijke matchen’ te roteren. Zo kregen onder meer Noa Lang en Eduard Sobol een kans tegen Westerlo.

Dat roteren pakte vooralsnog niet zo goed uit voor Carl Hoefkens. Tegen Westerlo verloren ze met 0-2 en op Standard werd het zelfs 3-0. Toch zal Hoefkens moeten blijven roteren, want de landskampioen heeft een druk programma voor de boeg.

Daarnaast zijn er heel wat spelers die tevreden gehouden moeten worden. Noa Lang bijvoorbeeld, al kreeg die onlangs nog een duidelijk signaal van zijn trainer. Ook Roman Yaremchuk heeft zich nog niet kunnen doorzetten bij de landskampioen.

Recordtransfer

De Oekraïner — die voor 16 miljoen euro aangetrokken werd — wist nog maar één keer te scoren. Wim De Coninck ziet hem in dezelfde situatie zitten als Eden Hazard bij Real Madrid: “Hij is gekomen als een echte versterking, maar is op dit moment toch wat het vijfde wiel aan de wagen.”

“Plots moet je in bepaalde matchen alles bewijzen”, gaat de ex-doelman verder bij Sporza, “Alleen met enkele geweldige prestaties en goals kan je de perceptie omkeren. Yaremchuk heeft gewoon eens een echte referentiematch nodig.” Misschien komt die match er wel tegen STVV.

Poll: Zal Yaremchuk woensdagavond scoren tegen STVV?

TAGS  I  Club Brugge  I  STVV  I  v24

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024