Opeens geweldig nieuws voor Brugs stadiondossier: "Binnen paar maanden"

Opeens geweldig nieuws voor Brugs stadiondossier:
Dinsdag 28 februari 2023 - 16:15   I   door Redactie

Als fan van Club Brugge zou je moedeloos worden van het stadiondossier, maar nu lijkt er opeens een oplossing in de maak.

Althans volgens de Brugse schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon. Die stelt dat de stad Brugge een plan klaar om het nieuwe Club Brugge-stadion alsnog vergund te krijgen. "Binnen vijf maanden komt het dossier naar de gemeenteraad", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Na buurtprotest besliste de Raad voor Vergunningsbetwisting dat de omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion vernietigd moest worden. Dat gebeurde volgens de krant op twee gronden waarvan een tegenstrijdigheid met de stedenbouwkundige verordening wat de parkeerplaatsen betreft.

Dat laatste wordt nu binnen een paar maanden opgelost. Het tweede obstakel: een te groot verschil tussen de cijfers in het mobiliteitsplan en de cijfers van de bezwaarindieners is de verantwoordelijkheid van Club Brugge.

Beter gemotiveerd

Daarna is het aan Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir om zich te buigen over de hervergunning van het plan. "Het komt erop neer dat er een nieuwe beslissing wordt genomen die beter gemotiveerd zal zijn", besloot burgemeester Dirk De fauw.

Poll: Denk je dat het deze keer wel in orde komt?

TAGS  I  Club Brugge  I  Cercle Brugge

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024