Pep Guardiola spreekt Kevin De Bruyne aan en geeft hem een waarschuwing

Pep Guardiola spreekt Kevin De Bruyne aan en geeft hem een waarschuwing
Vrijdag 03 maart 2023 - 08:00   I   door Redactie

Voor ons Belgen is Kevin De Bruyne nog altijd onaantastbaar, maar bij Manchester City blijkt dat toch niet meer het geval.

Dat bleek dit seizoen al een paar keer toen Pep Guardiola de Rode Duivel hem zonder echte reden op de bank liet zitten en kwam ook dinsdagavond opnieuw tot uiting in de bekermatch op het veld van Bristol City.

Ondanks een schitterend doelpunt waarmee De Bruyne in de tweede helft de 0-3 maakte en de wedstrijd helemaal op slot deed, was er toch weer iets aan de hand tussen Guardiola en 'de Beste Middenvelder ter Wereld'.

Vervangen werd hij niet, maar achteraf gaf zijn trainer toch toe dat hij De Bruyne tijdens de rust had aangesproken. "Kevin sukkelde met zijn ritme in de eerste helft", klonk het bij Manchester Evening News. "Pas na rust zagen we de Kevin die we kennen. Zijn eerste helft was zo passief. We hadden nood aan veel beweging en hij bewoog niet."

Bewegen

Waarna ook nog een waarschuwing volgde. "We zeiden hem dat hij niet te veel op zijn positie moest blijven. Dat hij meer moest bewegen. En meer moest bijbrengen." Wat De Bruyne ook deed, met het gekende resultaat. Maar het is toch weer een teken aan de wand. Afwachten hoe dat evolueert.

Poll: Denk jij dat de neergang van De Bruyne bij City is begonnen?

TAGS  I  Manchester City  I  Rode Duivels  I  Bristol City

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024