KRC Genk vreest voor absoluut doemscenario: “In één klap alles kwijt”

KRC Genk vreest voor absoluut doemscenario: “In één klap alles kwijt”
Woensdag 10 mei 2023 - 15:00   I   door Redactie

In Genk mogen ze zich voor het eerst sinds oktober niet meer de leider van de Jupiler Pro League noemen. Antwerp nam zondag de scalp van KRC Genk op de Bosuil en sprong over hen in het klassement.

Bij Knack kwam Geert Foutré aan het woord. Foutré is KRC Genk-watcher voor Sport/Voetbalmagazine en in het tijdschrift had hij het over de Limburgers. Ze liggen momenteel in de clinch met de fiscus: “Racing Genk is een vzw, maar er bestaat discussie over of dat als profclub wel kan.”

“Het laatste woord is er nog niet over gezegd”, gaat de auteur verder. “Er hangt de club een miljoenenclaim boven het hoofd. In het slechtste geval is ze in één klap haar hele spaarpot kwijt!” Dat zou natuurlijk een absoluut doemscenario zijn voor KRC Genk.

De fiscus wil hen een achterstallige belasting leten betalen mét een boete van vijftig procent op het bedrag. In totaal gaat het over een som van bijna veertig miljoen euro. “Geen enkele Belgische club kan dat bedrag zomaar ophoesten”, liet De Morgen in april nog optekenen.

Poll: Zal KRC Genk haar hele spaarpot kwijtraken?

TAGS  I  KRC Genk

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024