Dít is de reden dat De Bruyne de Gouden Bal allicht nooit zal winnen: “Handicap”

Dít is de reden dat De Bruyne de Gouden Bal allicht nooit zal winnen: “Handicap”
Zaterdag 10 juni 2023 - 16:00   I   door Redactie

De hele voetbalwereld is zich aan het opmaken voor de finale van de Champions League. Daar neemt Kevin De Bruyne het met Manchester City op tegen het Inter van Romelu Lukaku.

Als ze de finale weten te winnen, dan pakken ze de treble. Eerder dit seizoen schreven ze de Premier League en FA Cup namelijk al op hun palmares. Eén van de belangrijkste schakels in dat succes is Kevin De Bruyne. Mag de Duivel zich opmaken voor de Gouden Bal als hij de Champions League wint?

“Ik zal pas geloven dat een Belg de Gouden Bal wint als hij met die trofee in zijn handen staat”, klinkt het bij Gert Verheyen in Het Nieuwsblad. Volgens Peter Vandenbempt wordt het bijzonder moeilijk voor KDB om die trofee binnen te rijven: “Benzema was vorig jaar de verdiende winnaar.”

“Maar als je ziet welke campagne daar in L'Équipe, AS en Marca is aan voorafgegaan… Jij mag voor De Bruyne campagne voeren in het Nieuwsblad, maar dat zal vanuit het kleine België toch niet dezelfde impact hebben als in het grote Frankrijk of Spanje”, verklaart de journalist.

Handicap

De conclusie van Vandenbempt is even pijnlijk als duidelijk: “Een Belgische kandidaat heeft altijd een handicap. Stel dat De Bruyne kandidaat is samen met een Engelsman. Dan haalt die Engelsman het altijd.” Lionel Messi en ploegmaat Erling Haaland worden trouwens als zijn voornaamste concurrenten gezien.

Poll: Zal De Bruyne ooit de Gouden Bal winnen?

TAGS  I  Manchester City  I  Rode Duivels  I  Inter

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024