Paars-wit in de wolken met nieuwe aanwinst: "Heeft geweldige persoonlijkheid"

Paars-wit in de wolken met nieuwe aanwinst:
Vrijdag 14 juli 2023 - 11:00   I   door Redactie

Anderlecht is volop bezig de transfermarkt aan het afschuimen op zoek naar de ideale versterking. En denkt die nu ook gevonden te hebben.

Want in een interview waarbij Brian Riemer geen enkel onderwerp uit de weg gaat is de Deense trainer lyrisch over de komst van zijn landgenoot Kasper Dolberg naar paars-wit. "Ik ken hem goed, Kasper heeft een geweldige persoonlijkheid."

Dat de spits na zijn succesjaar bij Ajax daarna bij Nice nooit echt kon doorbreken en ook zijn uitleenbeurten bij Sevilla en Hoffenheim op niets uitdraaiden doorprikt Riemer. "Hij heeft de laatste jaren pech gehad, wij willen een vangnet zijn voor hem."

En stelt hij: "Dolberg moet bij Anderlecht zijn carrière herlanceren." Dat zal volgens de coach geen probleem zijn, omdat hij de nog altijd maar 25-jarige aanvaller als de ideale spits ziet voor het voetbal dat Anderlecht wil spelen.

Integratie

"In de opbouw van achteren uit zal hij een enorme troef zijn. Technisch is hij enorm sterk. De manier waarop wij willen voetballen is niet nieuw voor hem. Ajax speelt zo, de Deense nationale ploeg speelt zo, dat zal zijn integratie in het team versnellen."

Maar er is natuurlijk vooral zijn reputatie als goalgetter: "Dolberg is zéér explosief op de eerste meters, dus hij kan ook makkelijk de ruimte zoeken in de rug van de verdediging. En het is een killer in de box. Dat zagen we bij Ajax en in zijn eerste seizoen bij Nice."

Poll: Denk je dat Dolberg gaat slagen bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Ajax  I  Nice  I  Sevilla  I  Hoffenheim

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024