Owngoal en nieuwe Anderlecht-publiekslieveling beslissen galamatch tegen Ajax

Zaterdag 22 juli 2023 - 15:27   I   door Redactie

Paars-wit speelt vrijdag zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen, op verplaatsing bij stadsgenoot Union. Zaterdag stond er een galamatch tegen Ajax op het programma.

Anderlecht-Ajax 3-0

Het was aanwinst Kasper Dolberg die de score wist te openen en Anderlecht in de eerste minuut op voorsprong bracht tegen zijn ex-club (VIDEO). Ajax kon in de eerste helft niet veel weerwerk bieden, al moet gezegd worden dat ze nog niet zó lang aan hun voorbereiding op het nieuwe seizoen bezig zijn.

De Amsterdammers kwamen een pak beter uit de kleedkamer, maar scoren lukte hen niet meer. Althans, niet in het juiste doel, want Ajax-speler Aertssen maakte nog een eigen doelpunt. Benito Raman deed in de allerlaatste minuut de boeken toe: 3-0. Een goede generale repetitie voor Anderlecht

Doelpuntenmakers:

12’ Dolberg 1-0, 80' Aertssen 2-0 (own), 90+4' Raman 3-0

Poll: Zal Anderlecht meestrijden om de titel?