Transfermarkt LIVE: Doku naar FC Barcelona, verrast Mertens met pensioen?

Transfermarkt LIVE: Doku naar FC Barcelona, verrast Mertens met pensioen?
Woensdag 02 augustus 2023 - 19:15   I   door Redactie

De transfermarkt heeft zijn deuren officieel geopend. Tot en met 6 september kunnen ploegen uit de Jupiler Pro League spelers kopen, verkopen, huren en verhuren. Wie wordt aan welke club gelinkt en welke spelers zoeken effectief andere oorden op? Je komt het te weten in Transfermarkt LIVE!

*Manchester City heeft Jérémy Doku bovenaan zijn lijstje gezet. Ze krijgen wel af te rekenen met FC Barcelona, dat in Doku een ideale vervanger ziet voor Ousmane Dembélé. Mocht de Duivel Stade Rennes verlaten, dan hoor ook Anderlecht de kassa nog eens ferm rinkelen.

*Dries Mertens zal volgend seizoen met zekerheid terugkeren naar België. Het is niet meteen duidelijk of hij zijn carrière zal voortzetten in de JPL, of dat hij ervoor kiest om op voetbalpensioen te gaan.

*Charles De Ketelaere is felbegeerd op de transfermarkt, maar heeft zelf al beslist waar zijn toekomst ligt. De Rode Duivel wil vechten voor zijn plekje in de basis van trainer Pioli en zich zo bewijzen bij AC Milan.

*Fredberg heeft opnieuw gepolst bij Stef Peeters. De ex-Eupen-speler moet binnen de tien dagen beslissen of hij zijn handtekening bij paars-wit zal zetten.

*Anderlecht is dringend op zoek naar nieuwe middenvelders en is daarvoor uitgekomen bij de 21-jarige Ardon Jashari van FC Luzern. Zijn waarde wordt rond 7,5 miljoen euro geschat.

*Paars-wit zal wel snel moeten handelen, want de voorzitter van het Duitse Werder Bremen zou woensdag richting Zwitserland getrokken zijn om Jashari te overtuigen om voor hen te kiezen.

*Zeno Debast gaat Anderlecht deze zomer mogelijk verlaten. Na Frankfurt en Villarreal heeft ook PSV zich gemeld. Anderlecht mikt op een transferbedrag van vijftien à twintig miljoen euro.

*Arthur Vermeeren staat ervoor open om Antwerp te verlaten voor een Europese topclub, maar enkel als hij via een uitleenbeurt aan genoeg speelkansen kan raken.

*De landskampioen wil zelf dan weer uitpakken met de komst van Ajax-titularis Steven Berghuis. De waarde van de aanvallende middenvelder wordt rond twaalf miljoen euro geschat.

*Kamal Sowah mag Club Brugge verlaten. Er is vooralsnog geen concrete interesse in de aanvaller.

*Paul Onuachu heeft een mondeling akkoord met KRC Genk. De spits mag voor zes miljoen euro (Genk verkocht Onuachu vorige winter voor achttien miljoen euro) beschikken bij Southampton.

*Romelu Lukaku heeft een persoonlijk akkoord met Juventus. Chelsea wil de Rode Duivel en een pak extra miljoenen ruilen voor Dusan Vlahovic, de huidige spits van Juve.

Poll: Zou jij Mertens (36) volgend seizoen graag bij je favoriete JPL-club zien spelen?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem  I  Westerlo  I  RWDM

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024