'Dimitri De Condé vreest nu echt voor toekomst Racing Genk en kijkt naar Club Brugge'

'Dimitri De Condé vreest nu echt voor toekomst Racing Genk en kijkt naar Club Brugge'
Vrijdag 04 augustus 2023 - 08:00   I   door Redactie

Racing Genk ging er tegen Servette uit in de Champions League-voorronde. Een harde klap voor de hele club, maar zeker ook voor technisch directeur Dimitri De Condé.

Het Laatste Nieuws geeft enige inside informatie. "Collega's van andere Belgische topclubs die met De Condé praten, merken dat de sportieve baas van Racing Genk zich steeds meer de vraag stelt of het huidige model van de club nog lang levensvatbaar is", klinkt het. 

"Racing Genk én De Condé kregen de voorbije jaren terecht alle lof voor de detectie, de aankoop, de begeleiding, en finaal de vérkoop van jong talent. Leon Bailey, Kristian Thorstvedt, Sander Berge, Joakim Maehle... — allemaal jongens die maximaal drie seizoenen in Genk voetbalden vooraleer te kiezen voor een stap hogerop."

Club Brugge

HLN maakt de vergelijking tussen Genk en Club Brugge. "Daar waar Club Brugge 'ontwikkeling' en 'prijzen' heeft kunnen doen samengaan, is Racing Genk blijven steken in het eerste. "Racing Genk is het slachtoffer geworden van zijn eigen reputatie. Spelers komen naar Genk en zien de club als een trampoline voor eigen gewin. Het is een publiek geheim dat De Condé al was het maar een kwartje van die aanpak zou willen implementeren op de werking van Racing Genk."

Poll: Denk jij dat het model van Genk tegen zijn limieten botst?

TAGS  I  KRC Genk  I  Club Brugge

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024